Setari Cookie-uri

Feng Shui: ce trebuie sa stii despre culoarea albastru

In practica Feng Shui, culorile joaca un rol cu o importanta deosebita, acestea fiind alese in functie de mai multe aspecte. Un exemplu de culoare Yin este culoarea albastra.

Albastrul reprezinta elementul apa. Acesta este asociat cu sinceritatea, inspiratia, binecuvantarea si comunicarea. Indeamna la contemplare si meditatie si stimuleaza creativitatea. Este reprezentantul armoniei si calmului si este utilizat pentru a elimina starile de tensiune.

Adesea, este folosit Albastru Feng Shui in terapie, intrucat se considera ca are calitati antiseptice. Culoare a introspectiei si a linistii, albastrul ajuta la destindere, insa, nu este recomandabil persoanelor deprimate, riscand sa li se agraveze starea. Albastrul poate fi folosit sub forma de mai multe nuante, de la culoarea deschisa a apei, pana la albastru indigo. Culoare a dragostei, se foloseste in zonele foarte calduroase, pentru a crea senzatia de racoare.

Conform principiilor Feng Shui, albastrul poate fi folosit cel mai bine in zona de est a casei, cea destinata sanatatii si familiei, si in zona sud-est, corespunzatoare belsugului si bogatiei. Se evita utilizarea albastrului pe tavan si acoperis, intrucat se considera ca apa, odata ajunsa in punctul maximum, incepe sa curga descendent si distruge tot ce se afla in calea sa.

Puteti folosi aceasta Albastru Feng Shui culoare in baie sau in birou. Datorita acestei culori, copiii care studiaza intr-o incapere in care predomina albastrul au performante ridicate, multe studii realizate dovedind acest lucru. Culoarea albastra poate fi folosita pentru a vopsi peretii, sub forma de piese de mobilier, tablouri, accesorii. Daca doriti sa o folositi in dormitorul matrimonial sau al copilului, puteti aborda o tema marina. Albastrul va ajuta la obtinerea unui somn odihnitor si atrage pacea.

In cazul in care sunteti adeptii nuantelor deschise de albastru, pastelate, le puteti adapta unui stil shabby chic sau mediteranean ori chiar romantic. Aceste nuante confera liniste si o stare de calm. Daca preferati albastrul inchis, puteti adopta o tema marinareasca sau puteti amenaja in stil contemporan, folosind piese de mobilier moderne, organice.

Indiferent de incaperea in care urmeaza sa folositi culoarea albastra, utilizati nuanta care se potriveste cel mai bine cu propria personalitate.

Foto 1: Peacock Blue
Foto 2:
Moghul Interiors Limited
Foto 3:
MyHaus

Citeste si:
5 lucruri pe care trebuie sa le stii despre culori
9 lucruri pe care trebuie sa le stii despre culoarea portocaliu
Feng Shui in gradina

Aboneaza-te la Newsletter-ul Condo pentru a afla mai multe informatii despre amenajari.
&nbs
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
13 August 2012
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.