Setari Cookie-uri

9 lucruri pe care trebuie sa le stii despre culoarea portocaliu

Obtinut din amestecarea a doua culori primare, portocaliul este o culoare calda, ce poate fi folosita in locuinta, daca este utilizata in nuanta potrivita. Iata cateva lucruri pe care trebuie sa le stii despre aceasta culoare.

Dupa cum am Culoarea portocaliu prezentat in mai multe articole precedente, culorile joaca un rol important in viata noastra, acestea avand o mare influenta asupra psihicului nostru. Din acest motiv, alegerea unei palete cromatice potrivite in amenajarea propriei locuinte reprezinta un aspect ce nu trebuie sa fie ignorat. Nu optam pentru anumite culori numai in functie de propriile preferinte; alegerea lor trebuie sa depinda si de dimensiunile spatiului in care urmeaza sa le folosim, de functiunea sa, cat si de intreaga compozitie. Obtinut din amestecarea a doua culori primare, portocaliul este o culoare calda, ce poate fi folosita in locuinta, daca este utilizata in nuanta potrivita. Iata cateva lucruri pe care trebuie sa le stii despre aceasta culoare.

1. Portocaliul este perceput ca fiind cea mai calda culoare din spectrul solar. Este o culoare senzuala si energica si, desi nu este la fel de puternic ca rosul, acesta este revigorant si stimulant.

2. In Feng Shui, portocaliul este un element al focului. Specialistii in Feng Shui recomanda utilizarea acestuia in zona de Sud si de Sud-Vest a locuintei, fiind considerata o "culoare sociala", care stimuleaza energia comunicarii.

3. Portocaliul este remediul perfect pentru persoanele care sufera de depresii. Fiind o culoare calda, energica, aceasta alunga starile de angoasa si de depresie.

4. Se considera ca aceasta culoare simbolizeaza sanatatea, curajul, creativitatea si optimismul. Este indicat persoanelor optimiste si este asociat cu vitalitatea.

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
30 Mai 2012
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.