Setari Cookie-uri

Cum sa aduci parfumul toamnei in interiorul casei tale

Ca sa aduci toamna in interiorul casei tale, foloseste-te de simtul olfactiv si creeaza un parfum specific, folosind produse naturale.

Indiferent de sezon, de dimensiunile locuintei si de destinatia incaperii, este foarte important sa te simti bine in interiorul sau, iar la acest lucru contribuie atat modul in care este amenajat fiecare spatiu, cat si atmosfera creata. Pentru a obtine atmosfera ideala, insa, conteaza modul in care miroase incaperea, iar pentru a aduce toamna in interiorul caminului tau, exista cateva miresme pe care le poti crea chiar tu.

Pentru a obtine un parfum placut si aromat, va trebui sa folosesti aragazul. Astfel, adauga intr-o oala 5 cani de apa, coaja de la doua portocale, 3 bete de scortisoara, 3 stelute de anason, un mar taiat bucati, cardamom si ghimbir. Pune intregul amestec la foc mic, pana cand atinge punctul de fierbere, iar intreaga ta casa va capata un miros specific sarbatorilor de iarna.

Parfum toamna
Ghirlandele, pe langa faptul ca sunt usor de realizat, sunt intotdeauna o solutie la indemana, daca iti doresti sa creezi propriul potpourri. Tot ce trebuie sa faci este sa folosesti felii uscate de portocale si de dafin si sa le legi cu ajutorul unei sfori. Adauga si cateva bete de scortisoara, pentru a obtine un parfum mai puternic si amplaseaza ghirlanda astfel obtinuta intr-un loc din care mirosul se poate dispersa in intreaga incapere.

Citește și:

Poti crea singura lumanarile parfumate. Pentru a le realiza, ai nevoie de niste borcane din sticla, mirodenii cu aroma de dovleac, ulei, ceara pentru lumanari si fitil pentru lumanari. Intr-o oala, incalzeste uleiul si adauga mirodeniile, amestecand pana obtii o pasta uniforma. Lasa uleiul intr-un borcan timp de doua zile, pentru a se infuza. Intr-o oala, topeste la o temperatura medie ceara. In borcane, introdu fitilul, pe care il poti stabiliza cu scotch din hartie, toarna uleiul si adauga ceara topita, amestecand pana se uniformizeaza. Dupa aceea, baga lumanarea proaspat obtinuta in frigider, pana se intareste.

Intr-un bol decorativ, amplaseaza fructe uscate (in special, citrice), nuci si mirodenii, pentru a obtine un potpourri natural, dar care este, in acelasi timp, si un accesoriu decorativ. Betele de scortisoara, semintele de anason, cardamom si cuisoare sunt doar cateva exemple de elemente pe care le poti folosi.

Citește și:

Conurile de brad sunt perfecte atat pentru a le folosi ca decoratiuni, cat si pentru a-ti parfuma locuinta. Intr-o punga ce se inchide ermetic introdu conurile si adauga cateva picaturi de ulei esential de scortisoara. Inchide punga si agit-o, astfel incat conurile sa ia contact cu uleiul. Lasa punga inchisa pentru 3-4 saptamani, dupa care te poti bucura de noile tale conuri parfumate.

Foto: Sophie Allport Limited via Pressloft

Vizionare placuta


Kudika
3 Octombrie 2016
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.