Setari Cookie-uri

Cum sa pastrezi canapeaua intr-o forma buna

Pastrarea unei canapele sau a unui fotoliu intr-o forma buna este intotdeauna dificila. Pentru a te bucura cat mai mult de canapeaua ta, exista cateva aspecte de care trebuie sa tii cont.

Pastrarea unei canapele sau a unui fotoliu intr-o forma buna este intotdeauna dificila. Alegem canapeaua perfecta, insa, in mai putin de un an, realizam ca aceasta nu mai arata la fel de bine. Materialul incepe sa se murdareasca si sa se increteasca, iar pernele capata un aspect usor neingrijit. Pentru a te bucura cat mai mult de canapeaua ta, exista cateva aspecte de care trebuie sa tii cont.

Intretinere canapea
In primul rand, atunci cand achizitionezi o canapea, este recomandabil sa investesti intr-una de o calitate superioara, a carei durata de viata este mai lunga decat a uneia slabe calitativ. Insa, indiferent de suma pe care ai investit-o in canapea, conteaza foarte mult modul in care o intretii. In primul rand, este important ca in mod regulat sa scuturi pernele, astfel incat sa isi pastreze forma umflata. Pentru a-si recapata forma, trage-le si bate-le, in special in cazul in care s-au aplatizat.

Citește și:

O data la cateva saptamani, este recomandabil sa intorci pernele. La fel ca in cazul saltelelor pentru pat, rasucind pernele canapelei, te vei asigura ca nu se uzueaza sau nu se lasa in anumite zone si ca isi pastreaza un aspect uniform. Aplica acest tratament atat pernelor pentru sezut, cat si celor pentru spatar.

Intretinere canapea
Aspiratorul va deveni prietenul tau cel mai bun! Foloseste aspiratorul nu numai pentru a curata pardoselile, ci si canapeaua! Daca pe suprafetele pieselor de mobilier putem observa praful, nu se intampla acelasi lucru si in cazul canapelelor si al fotoliilor. Chiar daca nu il vedem, acesta se depune si, asezandu-ne peste suprafetele prafuite ale canapelei, el patrunde in interiorul pernelor, tocmai de aceea este recomandabil sa aspiram in mod constant canapeaua.

Nu in ultimul rand, incearca sa nu amplasezi canapeaua in lumina directa a soarelui. Soarele este primul inamic al tapiteriilor, razele ultraviolete atacand tesatura. Pentru a te asigura ca te vei bucura cat mai mult timp de canapeaua ta, fereste-o de razele directe ale soarelui, tragand, in timpul zilei, jaluzelele sau draperiile, in cazul in care nu poti schimba pozitia canapelei.

Citește și:

Foto: Sweetpea & Willow via Pressloft

Vizionare placuta


Kudika
25 Iulie 2016
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.