Setari Cookie-uri

Greseli in amenajarea unei garsoniere - Partea a II-a

Daca locuiesti intr-o garsoniera, cu siguranta incerci sa valorifici fiecare zona si obiect. Orice decizie pe care o iei este extrem de importanta, fie ca este privitoare la mobilier, culori sau amplasare. Cu toate acestea, sunt cateva greseli des intalnite in amenajarea unei garsoniere.

Daca locuiesti intr-o garsoniera, cu siguranta incerci sa valorifici fiecare zona si obiect. Orice decizie pe care o iei este extrem de importanta, fie ca este privitoare la mobilier, culori sau amplasare. Cu toate acestea, sunt cateva greseli des intalnite in amenajarea unei garsoniere.

4. Piesele de mobilier sunt prea mari sau prea mici
O greseala des intalnita in amenajarea garsonierelor si a studiourilor consta in alegerea nepotrivita a mobilierului. Acest lucru este valabil in amenajarea oricarui spatiu, insa, intr-unul de mici dimensiuni, este mult mai vizibil. O piesa de mobilier prea mare sau prea mica in comparatie cu spatiul in care este amplasata creeaza senzatia ca incaperea este mai mica decat in realitate. Astfel, pentru a evita acest lucru, este recomandabil sa optezi intotdeauna pentru piese de mobilier cu dimensiuni proportionale cu cele ale incaperii.

Citește și:


5. Incerci sa creezi un perete accent

Peretii accent reusesc sa creeze un punct focal intr-o incapere si sa anime spatiul, cu toate acestea, ei trebuie evitati in spatiile mici. Daca vopsesti un perete intr-o alta culoare fata de restul, nu vei mai obtine senzatia de spatiu unitar; peretii albi vor face incaperea sa para mai mare si mai luminoasa. Daca doresti, totusi, sa ai un perete accent, apeleaza la arta si decoreaza-l cu tablouri. Alatura mai multe tablouri de dimensiuni diferite, pentru a anima incaperea. Poti opta pentru forografii sau chiar pentru print-uri.

Greseli amenajare garsoniera
6. Nu sunt folosite imprimeuri
Imprimeurile sunt cele care confera culoare, aduc la viata un spatiu si il anima, insa multe persoane evita sa le foloseasca, in special in spatiile mici. Poti sa fii indrazneata si atunci cand amenajezi o garsoniera, asadar, nu evita sa folosesti imprimeuri. Nimeni nu isi doreste o locuinta plictisitoare! Un tapet cu un pattern impunator va atrage privirile si va adauga profunzime spatiului. Astfel, garsoniera ta va parea mult mai mare.

Citește și:

7. Patul este piesa principala de mobilier
Un somn odihnitor ne ajuta sa avem o viata sanatoasa si linistita, iar calitatea saltelei este primordiala. Desigur, un pat este intotdeauna o alegere mai buna decat o canapea extensibila, in ceea ce priveste somnul, dar acesta nu trebuie sa devina piesa de mobilier principala din incapere. Astfel, incearca sa o separi vizual apeland la alte piese de mobilier. De asemenea, poti crea o nisa, in care sa introduci patul, astfel incat sa para ca ai creat o alta zona.

Foto: K&L Wall Art via Pressloft

Vizionare placuta


Kudika
22 August 2016
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.