Setari Cookie-uri

Cum sa te bucuri mai mult de spatiile exterioare

Suntem in mijlocul sezonului cald, asadar momentele pe care le petrecem pe terasa sau in gradina sunt tot mai numeroase. Ca sa te bucuri din plin de acestea, iti recomandam cateva trucuri la care sa apelezi.

Suntem in mijlocul sezonului cald, asadar momentele pe care le petrecem pe terasa sau in gradina sunt tot mai numeroase. Ca sa te bucuri din plin de acestea, iti recomandam cateva trucuri la care sa apelezi.
Spatii exterioare

Primul si cel mai important pas de care trebuie sa tii cont, in momentul amenajarilor exterioare, este sa conturezi exact ce iti doresti de la acest spatiu. Astfel, gandeste-te daca doresti sa creezi un spatiu de luat masa, un spatiu in care sa te relaxezi sau sa te bucuri de soare, de exemplu. Decide daca aceasta zona este destinata invitatilor sau este una intima, daca este un loc in care doar servesti masa sau o si prepari, daca primeaza locurile pentru sezut si in ce perioada a zilei intentionezi sa o folosesti cel mai mult.

In zonele neacoperite, este important sa utilizezi materiale textile si finisaje destinate spatiilor exterioare, care sunt rezistente la intemperii. Astfel, foloseste un deck pentru pardoseala, care este impermeabil, mobilier destinat exteriorului si textile de exterior care nu numai ca rezista la umiditate, dar si la razele soarelui. Chiar daca toate acestea sunt mai scumpe decat cele normale, ele rezista in timp mult mai mult, prin urmare, investitia se va amortiza destul de repede.
Spatii exterioare

Citește și:

Intrucat nu ne dorim mereu sa stam sub soare, este important sa amenajam zone umbrite. Sunt foarte multe variante in care poti sa obtii umbra. Pe langa umbrelele de sine statatoare, pe care le poti strange, atunci cand nu ai nevoie de umbra, poti crea un acoperis din materiale textile. Pergola este, de asemenea, o varianta la care poti recurge, pe care o poti lasa simpla sau o poti decora cu plante agatatoare ori cu materiale.

Pastreaza la indemana cateva paturi, pentru serile mai racoroase. Atunci cand se lasa racoarea, ofera-le musafirilor tai cate o patura; iti vor fi de-a dreptul recunoscatori! Poti amplasa pledurile intr-un cos sau o ladita, alaturi de cateva perne.

Lumina este foarte importanta, indiferent ca este vorba de un spatiu interior sau exterior. O lumina potrivita poate transforma, in timpul noptii, un spatiu exterior intr-unul cu adevarat animat. Daca iti doresti o lumina ambientala, subtila, opteaza pentru o sursa de lumina sub o banca. Ghirlandele luminoase vor crea un spatiu feeric, numai bun pentru a te bucura de serile de vara.

Citește și:

Foto: Urbanara via Pressloft

Vizionare placuta


Kudika
18 Iulie 2016
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.