Feng Shui in living

Feng Shui in living

Prin aplicarea corecta a principiilor Feng Shui, se considera ca poti realiza o armonie perfecta in cadrul mediului care te inconjoara, si prin extensie, in viata ta.

Prin aplicarea corecta a principiilor Feng Shui, se considera ca poti realiza o armonie perfecta in cadrul mediului care te inconjoara, si prin extensie, in viata ta. Feng Shui se bazeaza pe conceptul “chi”, sau energia vietii, scopul fiind promovarea fluxului sanatos al acestei energii.
Dupa principiile Feng Shui, camera de zi este desemnata drept camera ocaziilor favorabile si a potentialului, legand aceasta incapere de aspecte ale vietii ce includ cariera si relatiile.
Principii Feng Shui pentru Living
Colturile si nisele
In primul rand, colturile si nisele vor impiedica fluxul chi-ului, de aceea acestea necesita o atentie deosebita.
Colturile si spatiile intunecate ar trebui iluminate prin utilizarea combinata a culorilor luminoase, plantelor, oglinzilor si corpurilor de iluminat, frumos decorate. Acestea vor atrage chi-ul, care in caz contar nu ar ajunge in acele spatii.
Culorile pentru camera de zi
Culorile au efecte puternice asupra starii de spirit, aceasta idee nefiind una noua. Diferitele tonuri de galben si alte culori vii, ne ajuta sa fim fericiti. Nuantele reci de albastru si de levantica, ne ofera sentimente de calm si liniste.
Camera de zi ar trebui zugravita in tonuri calde, sa contina accesorii linistitoare si materiale fine.
Mobilierul
Incearca sa nu aglomerezi camera de zi cu prea mult mobilier. Modul de amenajare al acestei camere trebuie sa incurajeze relaxarea, asadar, asigura-te ca mobilierul nu este impins langa pareti, ci este amplasat intr-o formatie mai intima, preferabil circulara sau octogonala, in asa fel incat invitatii tai sa se simta confortabil.
Nu plasa mobilierul aproape de perete, decat in situatia in care livingul tau este foarte mic.
Persoanele dintr-un living trebuie sa poata vedea intotdeauna usa din punctul in care stau, fara sa fie nevoiti sa isi intoarca capul.
Analizeaza atent incaperea inainte sa decizi asupra modului in care vrei sa iti pozitionezi scaunele si canapeaua.
Canapeaua, fotoliile si scaunele
Amplaseaza destule locuri de sezut pentru intreaga familie.
Canapeaua trebuie amplasata in asa fel incat sa poata beneficia de pe urma luminii disponibile si a ventilatiei.

Vizionare placuta


Kudika
9 Iulie 2008
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.


Setari Cookie-uri