Setari Cookie-uri

Feng Shui in gradina

Arta Feng Shui, populara in intreaga lume, este cunoscuta pentru faptul ca urmareste mentinerea echilibrului energiilor si pastrarea armoniei. Orice gradina trebuie sa fie amenajata corespunzator, astfel incat sa fie atrase energia pozitiva si vitalitatea. In acest sens, fiecare element Feng Shui este deosebit de important.

Energia Chi feng shui gradina trebuie sa fie directionata in toate zonele din gradina. In acest sens, creati alei domoale, nise de inspiratie romantica si spatii de odihna. Animati gradina cu siraguri de clopotei si realizati helesteie, fantani si mici bazine cu apa, care simbolizeaza succesul, sanatatea si puritatea. Este de preferat ca apa sa fie curgatoare si se recomanda evitarea folosirii vaselor din teracota si ceramica la realizarea fantanilor, intrucat pamantul anuleaza efectele apei. Aceste vase, insa, le puteti folosi pentru a reprezenta elementul Pamant.

In ceea ce priveste elementul Foc, acesta detine cea mai mare cantitate de Yang. Se poate introduce in gradina, prin intermediul plantelor cu flori rosii. Sursele de lumina se considera ca aduc noroc si ca il stimuleaza, daca sunt amplasate in partea de sud. Optati pentru felinare si pozitionati-le in zonele de sud, nord-est si sud-vest ale gradinii.

Specialistii Feng Shui recomanda sa folosim in zona de nord mobilier din metal, in sud, est si sud-est lemn, in nord-est piatra sau caramida, iar in zona de vest metal, piatra si elemente albe.

Nu in ultimul rand, nu uitati sa inlaturati plantele moarte, frunzele, vasele sparte, gunoaiele, care atrag energiile negative si intrerup raspandirea energiei Chi.

Foto 1: Sweetpea & Willow
Foto 2:
Primrose

Citește și:

Citeste si: 5 articole pe care trebuie sa le ai pentru o gradina de vis
3 mirodenii mediteraneene, la ghiveci

Aboneaza-te la Newsletter-ul Condo pentru a primi mai multe informatii despre amenajari.

Vizionare placuta


Kudika
11 Iunie 2012
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.