Setari Cookie-uri

Curentul Bauhaus si Locuinta Moderna

Locuinta bazata pe rafinament, complexitatea designului si arta au devenit un trend al zilelor noastre. Astfel, stilul scolii Bauhaus a capatat noi dimensiuni in stilul contemporan, regasindu-se in locuintele moderne prin decorul minimalist, linile geometrice si functionale, fiind accentuat de folosirea pieselor de mobilier specifice stilului.

Piesele de mobilier al caror design este semnat Charles Rennie Mackintosh sunt regasite in lucrari bazate pe rafinament, eleganta si masivitate. Stilul Art Nouveau este regasit in piesele de mobilier desenate de Mackintosh.

Designerul de produs francez, Philippe Starck este considerat unul dintre cei mai buni designeri ai designului nou. Originalitatea produselor create de el a facut ca acestea sa fie la mare cautare pana in prezent.

Fiecare designer regasit in perioada Bauhaus si-a pus amprenta intr-un mod unic asupra evolutiei designului interior. Interioarele realizate de acestia au in comun foarte multe elemente, incepand de la simplitatea formelor, folosirea a foarte putine piese de mobilier si pana la transformarea interiorului intr-un spatiu primitor, prin folosirea diferitelor obiecte decorative si a corpurilor de iluminat. Cu toate acestea fiecare dintre acestia este diferit, realizand proiecte unice, personalizate.

Replici ale pieselor de mobilier al caror design este axat pe originalitate, simplitate si rafinament, create de designeri celebri din perioada Bauhaus sunt regasite astazi in locuintele exclusiviste. Fiecare piesa de mobilier trebuie pusa cat mai bine in valoare; fiind un simbol al designului interior.

Foto 1: Fotoliu al carui design semnat Harry Bertoia asigura originalitatea si functionalitatea necesara unei locuinte moderne. Cu structura realizata pe structura metalica cromata si perna detasabila tapisata cu materiale textile sau piele, fotoliul este ideal alaturi de scaunele pentru dining si scaunele pentru bar din aceeasi colectie.

Foto 2: Lounge Le Corbusier - Una dintre piesele de rezistenta create de designerul elvetian; este realizat pe structura metalica tubulara, cu baza metalica vopsita neagra (ca si in varianta originala). Tapisat cu piele in diferite culori, pony skin sau pony skin color.

Foto 3: Scaun cu baza rotativa, cu structura din aluminiu lacuita alb sau negru; cu sezut tapisat cu material textil sau piele. Design Eero Saarinen

Foto 4: Fotoliu si taburet cu baza metalica stea, cadru realizat din lemn masiv si tapiserie din piele. Design Charles Eames.

Sursa foto si produse:
Interior Store

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
15 August 2011
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.