Setari Cookie-uri

Feng Shui si dezordinea din casa

Inainte de amenajarea unei locuinte in conformitate cu invataturile Feng Shui este extrem de important sa scapi de dezordine. In acest articol iti prezentam efectele dezordinii asupra starii tale de spirit si modalitatile prin care ambientul casei poate fi imbunatatit.

Inainte de amenajarea unei locuinte in conformitate cu invataturile Feng Shui este extrem de important sa scapi de dezordine. Includerea unor elemente Feng Shui nu are niciun rost in situatia in care casa ta este dezordonata, deoarece fluxul energiilor va fi perturbat.
Dezordinea induce energii care stagneaza si confuze, lasandu-te lipsit de vitalitate. Locuinta ta iti oglindeste personalitatea iar dezordinea blocheaza fluxul optim al energiei si implicit iti afecteaza starea de spirit. La nivel simbolic, dezordinea inseamna energii blocate iar cea din mediul inconjurator poate reflecta o dezordine spirituala.
In functie de zona Feng Shui a casei tale, dezordinea poate influenta negativ sau chiar bloca desfasurarea unor evenimente din anumte sectoare ale vietii tale.
Vestea buna e ca odata ce ai scapat de dezordine prin Feng Shui si ti-ai stabilit un sistem coerent de evitare a reaparitiei acesteia vei beneficia de niveluri ridicate de energii pozitive si de o stare de bine generalizata. Atunci cand intr-o locuinta predomina armonia, toate sentimentele si starile pe care le experimentezi sunt pozitive.
Care sunt zonele principale care trebuie pastrate in ordine? Iata cateva sfaturi importante:
Dormitorul
Diferitele evenimente si persoanele apropiate ne influenteaza puternic. Asadar, primul sector al locuintei care trebuie ordonat este dormitorul. Primul pas este eliberarea spatiului de sub pat iar mai apoi ordoneaza sifonierul prin renuntarea la toate lucrurile inutile. O alta etapa foarte importanta este indepartarea tuturor elementelor ce creeaza o dezordine vizuala si implicit energetica, mai ales a celora care nu apartin de regula spatiului dormitorului. Acestea cuprind televizorul, echipamentele sportive sau orice obiect legat de munca, precum o masa de birou sau un calculator.
Bucataria
In conformitate cu invataturile Feng Shui, bucataria reprezinta sectorul sanatatii, asadar iti vei face un imens serviciu prin ordonarea si curatarea acestui spatiu. Mai intai curata frigiderul, aragazul si toata vesela. Un al doilea pas important este renuntarea la produsele de curatare chimice, cu efecte toxice, in favoarea unor produse ecologice. In final nu uita sa cureti toate dulapioarele si sertarele, toate suprafetele, precum blatul de bucatarie, masa, scaunele si pardoseala si corpurile de iluminat.

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
20 Mai 2009
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.