Setari Cookie-uri

Feng Shui pentru incepatori

Feng Shui se ocupa cu amenajarea spatiului in asa fel incat sa putem trai in armonie cu mediul care ne inconjoara. Pentru cei care doresc sa aplice principiile acestei invataturi, dar nu stiu de unde sa inceapa, acest articol ofera cateva sfaturi de baza.

Cum se practica Feng Shui?
Specialistii studiaza si practica tehnicile Feng Shui de-a lungul mai multor ani (sau cel putin asa ar trebui sa procedeze) inainte sa intre in locuintele oamenilor si sa le ofere sfaturi. Precum in multe domenii spirituale, unii devin adevarati maestrii al acestui mestesug, dezvoltandu-si si imbogatindu-si cunostintele in permanenta. Insa, poti sa incepi sa folosesti anumite principii Feng Shui chiar si singur, o practica binecunoscuta in Occident. Foarte multe persoane care vad un plan al unei incaperi prin care se prezinta amplasarea corecta a patului, isi repozitioneaza patul conform celor specificate.
Desigur exista o serie de alti factori ce trebuie luati in considerare insa, mutarea patului poate avea efecte deosebit de benefice.
Fiind vorba de o tehnica extrem de complexa trebuie sa ai mare grija de unde iti culegi informatiile. Daca ai auzit de la un prieten ca este indicat sa suspenzi clopotei de vant intr-un anumit loc al casei deoarece iti vor aduce noroc, trebuie sa stii ca acesta nu e lucrul tocmai potrivit pentru inceput. Esenta acestei invataturi se poate pierde foarte usor.
Echipamentul de care ai nevoie
Elizabeth Moran si Val Biktashev, autorii volumului “Complete Idiot’s Guide to Feng Shui”, sustin ca pentru a incepe practicarea tehnicilor Feng Shui este necesar sa te echipezi cu minte, integritate, un compas, o pereche de incaltaminte confortabila, o planseta, o ruleta, o rigla si cateva creioane colorate.
Altii considera ca elemente precum cristale, statuete animaliere, oglinzi si clopotei de vant sunt extrem de importante. Insa, precum multe alte arte ce se ocupa de spirit, nu trebuie sa investeti sume foarte importante, decat daca iti doresti neaparat.
Unul dintre cei mai importanti pasi este renuntarea la dezordine doarece aceasta poate crea blocaje de energie. Trebuie sa existe suficient spatiu intre obiecte si loc pentru desfasurarea activitatilor obisnuite. Un spatiu ingramadit nu este nicidecum benefic.
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
7 Ianuarie 2009
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.