Setari Cookie-uri

Bambus, ratan si animal print

Stilul tropical constituie una dintre cele mai noi tendinte in amenajarile interioare. Acesta se caracterizeaza prin confort, caldura, accente exotice, culori linistitoare si elemente naturale cu texturi puternice.

6. Mobilierul si pardoseala din lemn masiv se potrivesc foarte bine intr-un astfel de decor.
7. Motivele decorative principale sunt preluate din repertoriul junglei, combinate cu teme animaliere (maimute, elefanti) si sunt folosite in cazul textilelor, elementelor decorative si accesoriilor.
8. Motivele animaliere sunt foarte frecvente intr-o incapere tropicala. Foloseste atat design-uri precum pete de leopard sau dungi de zebra, cat si imagini cu animale, precum maimute, lei sau elefanti.
9. Plantele de dimensiuni mari, mai ales palmierii, nu trebuie sa lipseasca dintr-o incapere construita in jurul unei teme tropicale. Acestea se plaseaza in colturi, si se ilumineaza prin lampi de podea ce ofera o lumina ascendenta.
10. Avand in vedere faptul ca motivele tropicale si animal print-urile pot incarca imaginea foarte usor, evita sa adaugi prea multe accesorii in camera. Cateva plante mari, lampi si carti constituie accesorii suficiente. Evita sa alegi o multitudine de obiecte mici, pastrand o imagine aerisita si simpla.
11. Perdelele si draperiile trebuie sa prezinte texturi naturale.
12. Cosurile, ratanul, obiectele din nuiele in culori naturale vor oferi un alt registru de textura unei incaperi tropicale.
13. Pardoseala poate fi din lemn masiv, insa si placile ceramice sau cele de piatra pot fi folosite cu succes. Pardoseala trebuie subliniata prin intermediul unor covorase lucrate manual.
14. Tablourile se vor incadra intr-o astfel de amenajare in momentul in care preiau gama cromatica a camerei - auriu deschis, ivoriu, maron sau verde. Expune printuri cu frunze stilizate, palmieri exotici sau animale din jungla.
15. Corpurile de iluminat pot sa asigure o nota de fantezie in cadrul incaperii.
Stilul tropical combina un farmec proaspat cu elemente traditionale si cuprinde o mare varietate de elemente. Chiar daca locuinta ta nu va fi in totalitate amenajata in conformitate cu acest stil, un aer tropical poate fi introdus cu usurinta in interiorul locuintei tale, cateva dintre elementele mai sus mentionate fiind mai mult decat suficiente.
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
20 Octombrie 2008
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.