Setari Cookie-uri

Bambus, ratan si animal print

Stilul tropical constituie una dintre cele mai noi tendinte in amenajarile interioare. Acesta se caracterizeaza prin confort, caldura, accente exotice, culori linistitoare si elemente naturale cu texturi puternice.

Stilul tropical constituie una dintre cele mai noi tendinte in amenajarile interioare. Acesta se caracterizeaza prin confort, caldura, accente exotice, culori linistitoare si elemente naturale cu texturi puternice. Nu este vorba de o imagine foarte colorata, parca preluata din jungla, pe care ti-ai dori sa o realizezi in camera unui copil. Mai degraba, acest stil poate fi definit ca “minimalism rafinat”, deoarece combina texturi multiple si imprimeuri complicate, insa cu detalii simple si accesorii putine la numar si de dimensiuni mari.
Motivele cele mai frecvente cuprind palmieri stilizati, animal print-uri, ratan, bambus si piele.
Acest stil este folosit cel mai frecvent in cadrul livingului insa poate fi adaptat si pentru dormitor si baie. In articolul de fata ne propunem sa iti prezentam cele mai importante trasaturi ale stilului tropical.
1. Mobilierul tapitat si confortabil nu trebuie sa lipseasca dintr-o amenajare tropicala.
2. Liniile lungi, orizontale subliniaza o imagine neoficiala si confera o stare de spirit linistita, in timp ce elementele inalte, precum plantele, paravanele sau operele de arta adauga monumentalitate spatiului.
3. Tonurile neutre, precum bej, ivoriu, cafeniu, maro intens, auriu estompat, galben deschis, constituie elementele de baza pentru o amenajare in stil tropical. Verdele este o alta culoare extrem de importanta pentru astfel de amenajari, fiind utilizat intr-o gama foarte larga de nuante. Pentru elementele de accentuare, negrul, maronul inchis sau nuantele nu foarte intense de rosu, pot fi folosite cu succes.
4. Mobilierul dintr-o camera tropicala este de cele mai multe ori de dimensiuni mari si trebuie sa fie confortabil si functional in acelasi timp. Accentele de nuiele, bambus, fier forjat sau ratan, vor oferi imagini spectaculoase.
5. Textilele trebuie sa fie moi si bogate. Tapiteria pernelor decorative, ale otomanului si ale scaunelor prezinta de cele mai multe ori motive preluate din jungla sau frunze stilizate.

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
20 Octombrie 2008
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.