Setari Cookie-uri

Feriga de camera

Ferigile sunt plante decorative de camera care nu necesita conditii speciale pentru a creste si a se dezvolta, numarandu-se printre cele mai indragite plante de apartament.

Cand inca se afla in procesul de crestere (primavara si vara), pamantul in care este plantata feriga de camera trebuie imbunatatit cu substante nutritive, de maxim patru ori pe luna, de regula in septembrie sau in lunile de primavara. Feriga de camera se planteaza intr-un ghiveci scurt si lat pentru a nu impiedica dezvoltarea viitoare a frunzelor. Compozitia optima a substratului in care este plantata feriga de camera presupune o mixtura de pamant de frunze, telina de gazon, turba fibroasa si nisip, fiind necesara afanarea sa mai ales in stratul superior al pamantului. De asemenea, pamantul de padure, usor acid, bine drenat, cu un continut bogat de humus este excelent pentru feriga de camera. Afanarea de la suprafata pamantului trebuie facuta insa cu atentie pentru a nu rupe radacinile ferigii care sunt extrem de subtiri. Daca doriti o drenare mai eficienta a apei, puteti aseza un alt strat de nisip sau pietris pe fundul ghiveciului.

Feriga de camera se poate inmulti prin doua metode: prin semanarea sporilor, cand acestia devin maronii, semn al atingerii maturitatii sau prin diviziune, prin separarea stolonilor. Cea de a doua metoda este cea mai adoptata de iubitorii de plante, tulpinitele cu frunze care au radacini la baza replantandu-se intr-un alt ghiveci cu pamant. Feriga de camera are toate sansele sa se prinda mai ales primavara (in lunile martie si aprilie) sau in luna august, la sfarsitul verii.
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
19 Mai 2008
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.