Setari Cookie-uri

Inmultirea plantelor de apartament

Inmultirea plantelor de apartament se poate face printr-o serie de metode, asadar este important sa le cunoastem pe fiecare in parte daca dorim sa ne bucuram de cat mai multe exemplare dispuse in intreaga locuinta.

Inradacinarea poate fi obtinuta si prin plasarea butasilor intr-un vas cu apa.
Printre plantele ce pot fi inmultite astfel se numara si dracaena sau filodendronul.
Butasirea prin frunze
Plantele la care se foloseste aceasta metoda de inmultire sunt de obicei begoniile, violetele si plantele cu frunze suculente. Procedeul consta in recoltarea de pe planta-mama a unor frunze cu petiol, care se vor introduce intr-un amestec de turba si nisip dur, acoperindu-se mai apoi cu o folie de plastic prevazuta cu orificii pentru aerisire, pastrandu-se astfel pana apar radacinile. Acesti butasi, precum si cei de tulpina pot fi pusi in apa.
Butasirea prin lastari
Majoritatea speciilor de plante de apartament pot fi inmultite prin aceasta tehnica, muscata, cercelusul, tradescantia fiind doar cateva exemple. Este suficient sa se taie un segment de 10-15 cm din lujer, in functie de numarul internodurilor care dorim sa le aiba. Sectiunea se va face deasupra frunzelor. Acest lucru favorizeaza de asemenea aparitia unor noi lujeri pe planta-mama. Butasul va fi pus in argila moale sau apa iar frunzele de la baza vor fi indepartate pentru a evita evaporarea excesiva.
Butasirea prin mladite
Deseori, in jurul unor plante apar mladite, precum la bromelii sau cactusi. Aceasta metoda de inmultire se recomanda doar in situatia in care mladitele sunt bine dezvoltate. In unele cazuri ele pot fi inlaturate foarte usor, dar in anumite situatii se poate intampla sa fie necesara taierea lor, caz in care se recomanda folosirea unui cutit foarte ascutit. De cele mai multe ori aceste mladite au deja radacini, situatie in care se planteaza direct in pamant, fiind recomandata udarea in mod repetat pana dezvolta radacini corespunzatoare.

Vizionare placuta


Kudika
11 Februarie 2009
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.