Setari Cookie-uri

Hortensia

Hortensia este o planta originara din Japonia ce nu trebuie sa lipseasca din nici o gradina datorita florilor sale mari si colorate.

Unde plantam Hortensia?
Aceasta planta trebuie plantata in asa fel incat sa beneficieze de razele soarelui dimineata dar nu si la amiaza. Cel mai potrivit loc ar fi langa un gard orientat spre nord, nord-vest sau vest, sau in umbra partiala. Daca vei planta Hortensia prea aproape de radacinile unui copac, vei constata ca florile se vor ofili, deoarece radacinile pomului absorb cea mai mare cantitate de apa din pamant. In situatia in care vei planta Hortensia la umbra, planta nu va atinge dimensiunile ei maxime decat dupa cativa ani.
Pamantul in care este plantata trebuie sa fie un pamant negru, cu multe substante nutritive.
Udarea
Dupa cum indica si denumirea stiintifica a plantei, Hydrangea, ce vine din grecescul hydros, insemnand apa, Hortensia este o mare iubitoare de apa. Daca pamantul este prea uscat, frunzele vor incepe sa se ofileasca, asadar planta trebuie udata cat mai des, mai ales atunci cand lipsesc ploile frecvente. Este foarte important ca aceasta planta sa nu se ofileasca in lunile de primavara, atunci cand se formeaza bobocii florilor. Asigura-te ca pamantul este suficient de umed in jurul radacinilor, insa trebuie sa ai in vedere si faptul ca prea multa apa va duce la innegrirea marginilor frunzelor.
Incepand cu primavara, hortensia trebuie udata cel putin saptamanal, in perioadele cu temperaturi sub 30 de grade Celsius. Atunci cand temperaturile depasesc aceasta limita, este indicat ca udarea sa se faca zilnic, preferabil dimineata devreme.
Efecte toxice
Hortensia este renumita si pentru efectele sale toxice, partile ei otravitoare fiind frunzele si mugurii. Simptomele in cazul ingerarii includ varsaturi, dureri abdominale, letargie. Persoanele sensibile pot sa prezinte dermatite in momentul ingrijirii acestei plante.
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
18 Iulie 2008
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.