O reamenajare reusita nu presupune neaparat o investitie foarte mare. Un design cu bun gust este posibil chiar si atunci cand nu dispui decat de un buget limitat, singura conditie fiind cea a unei bune strategii.

Amenajarea unei locuinte necesita o planificare amanuntita in prealabil. Cel mai important lucru este sa decizi care e suma de bani pe care doresti sa o investesti inainte de a te apuca de planul de amenajare. Urmeaza aceste cateva sfaturi pentru a realiza interiorul pe care-l doresti, chiar si cu o suma mica de bani.

    In primul rand trebuie sa accepti faptul ca nu vei putea sa le faci pe toate deodata. Stabileste un prag pentru investitie si un termen limita pentru finalizarea proiectului. Acest lucru te va ajuta sa eviti tendinta de a tot adauga design-ului, marind astfel costurile finale. Amenajeaza zonele din casa rand pe rand. De exemplu, concentreaza-te asupra unei singure incaperi, in schimbul reamenajarii concomitente a intregii locuinte. Fa-ti o imagine clara asupra tipului de decor pe care-l cauti. Acest lucru include schema cromatica, tema decorativa si starea pe care doresti sa o transmita incaperea in cauza. Analizeaza atent continutul fiecarei incaperi. Cateodata, se poate realiza efectul dorit pastrand si rearanjand piesele importante de mobilier existente si adaugand cateva accesorii noi. Atunci cand reamenajezi, nu exagera. Trebuie sa ai in vedere functiunea incaperii. Alege un anumit stil si nu te indeparta de el. Zugravirea peretilor in culori proaspete sau tapetarea si realizarea unor frize pe colturile superioare ale peretilor sunt toate metode eficiente din punctul de vedere al costurilor, pentru a imbunatati imaginea generala a unei incaperi. Accesoriile, precum oglinzile, lumanarile, fotografiile, pernele si vasele decorative sau lampile, sunt solutii rapide si economice pentru o reamenajare ce are scopul de a improspata imaginea locuintei si in acelasi timp pentru un design mai modern. Vopsirea sau relacuirea mobilierului vechi sau nefinisat, insa de calitate, sunt metode prin care vei economisi sume considerabile si vei putea oferi o imagine noua.

Cateva trucuri ce nu presupun costuri ridicate

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor: