Setari Cookie-uri

Cum sa te joci cu texturile in amenajari

Texturile sunt cele care creeaza caldura si armonie si intriga, in acelasi timp, insa alaturarea mai multor texturi este, de multe ori, dificila, mai ales daca iti doresti o amenajare echilibrata.

De multe ori, chiar daca o amenajare are finisaje superioare din punct de vedere calitativ, piese de mobilier deosebite si perfect armonizate, exista senzatia ca acel spatiu este fara personalitate si pare sa ii lipseasca “acel ceva”. Astfel, elementul care reuseste intotdeauna sa inchege totul si sa transfome un spatiu intr-unul primitor si placut este nimeni alta decat textura. Texturile sunt cele care creeaza caldura si armonie si intriga, in acelasi timp, insa alaturarea mai multor texturi nu este intotdeauna simpla, desi la o prima vedere, pare.

Cum sa adaugi texturi
Primul lucru pe care trebuie sa il faci ca sa adaugi textura intr-o incapere este sa o decorezi cu un covor. Pe langa faptul ca acesta delimiteaza o anumita zona si o incalzeste nu numai fizic, ci si vizual, reuseste sa creeze si un contrast intre planul pardoselii, piesele de mobilier si lumina. Covoarele de tip kilim si cele din blana de oaie constituie o tendinta puternica. Acestea din urma pot fi amplasate si pe un fotoliu, scaun sau canapea. Daca doresti sa adaugi o nota somptuoasa, iti recomandam sa achizitionezi un pled din casmir ori din tricot, daca vrei sa pui accentul pe confort.

Citește și:

Cum sa adaugi texturi
Panza, pielea si catifeaua sunt doar cateva exemple de materiale care te vor ajuta intotdeauna sa adaugi textura. Pentru a face acest lucru, insa, nu este necesar sa folosesti, de exemplu, materiale textile groase, voluminoase, intrucat acestea creeaza o atmosfera incarcata si greoaie. Ca sa obtii un spatiu echilibrat, foloseste materiale diferite, dar care sunt complementare. De exemplu, draperiile voluminoase, care atarna pe pardoseala, este recomandabil sa nu fie realizate dintr-un material greu, cum este catifeaua. Daca ai amplasat pe canapea sau pe pat un pled gros, foloseste niste perne decorative din panza.

Pentru a te asigura ca nu exagerezi, te poti limita la o paleta cromatica restransa, dar care iti permite sa te joci cu materialele si finisajele. In cazul in care iti place lemnul, opteaza pentru o piesa in care textura lemnului este proeminenta si care creeaza profunzime. Elementele din ceramica pot fi echilibrate cu piese din materiale textile mai voluminoase, cele metalice cu piese din lemn, in vreme ce piesele de mobilier in culori uni pot fi scoase in evidenta cu ajutorul textilelor.

Citește și:

Foto: The French Bedroom Co via Pressloft

Vizionare placuta


Kudika
30 Noiembrie 2016
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.