Setari Cookie-uri

Orhideele, cele mai populare plante

Orhideele au devenit unele dintre cele mai populare plante, datorita frumusetii lor. Cele mai des intalnite orhidee sunt cele Phalaenopsis, fiind usor de crescut in apartament.

Insumand peste 30.000 de specii, orhideele au devenit unele dintre cele mai populare plante, datorita frumusetii lor. Cele mai des intalnite orhidee sunt cele Phalaenopsis, fiind usor de crescut la ghiveci, in apartament.

Spre deosebire de alte plante la ghiveci, Phalaenopsis nu necesita sol, pentru a se dezvolta, ghiveciul umplandu-se cu un amestec cu scoarta de copac. Aceasta se adapteaza extrem de usor la mediul din interiorul locuintelor, ceea ce o face o planta dorita de atat de multa lume.

Ingrijire orhidee
In primul rand, este de mentionat faptul ca aceasta orhidee prefera lumina. Pentru a se dezvolta cat mai armonios, radacinile sale au nevoie de lumina, tocmai de aceea vasul in care planta se afla trebuie sa fie transparent. Cu toate acestea, planta nu trebuie asezata in bataia directa a razelor soarelui. Diferenta de temperatura dintre zi si noapte ar trebui sa fie in jur de 10 grade Celsius, intrucat orhideea este o planta exotica, obisnuita cu astfel de diferente. Nivelul umiditatii trebuie pastrat la minimum 50%; pentru a asigura o umiditate adecvata, umple un vas cu apa si amplaseaza-l langa planta sau chiar sub aceasta. Poti aseza pe fundul acestuia cateva pietre, astfel incat sa ii conferi un aspect mai placut.

Citește și:

Cu cat temperaturile sunt mai ridicate, cu atat mai des trebuie sa uzi Phalaenopsisul. In general, in timpul verii, orhideea se uda o data la cateva zile, in vreme ce iarna trebuie udata o data la doua saptamani. Pentru a-ti da seama, insa, cand trebuie sa o uzi, acorda atentie radacinilor; cand acestea capata o culoare sidefie, este recomandabil sa uzi planta. Excesul de apa trebuie intotdeauna inlaturat, daca nu vrei ca planta sa putrezeasca.

Metoda cea mai indicata de a uda orhideea consta in scufundarea plantei intr-un vas cu apa. Introdu usor planta in apa cat mai putin mineralizata si las-o pentru cateva minute. Dupa ce scoti orhideea din apa, las-o la scurs si sterge-o cu un servetel, pentru a inlatura excesul de apa. De asemenea, este de precizat faptul ca orhideea se uda intotdeauna dimineata, nu seara!

Pe langa udarea corecta, fertilizarea este la fel de importanta. Astfel, horticultorii recomanda sa ii asiguram un ingrasamant o data pe luna. Foloseste fertilizatori organici, care nu sunt poluanti.

Citește și:

Dupa ce au cazut florile, lasa planta sa se odihneasca, timp de cateva zile. Dupa aceea, poti taia tija. Numara de la baza tijei 2-3 noduri si taie deasupra acestora. Dupa cateva saptamani, vei observa cum creste o noua tija.

Foto: KSL LIVING via Pressloft

Vizionare placuta


Kudika
21 Septembrie 2016
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.