Setari Cookie-uri

Greseli in amenajarea unei garsoniere - Prima parte

Daca locuiesti intr-o garsoniera, cu siguranta incerci sa valorifici fiecare zona si obiect. Orice decizie pe care o iei este extrem de importanta, fie ca este privitoare la mobilier, culori sau amplasare. Cu toate acestea, sunt cateva greseli des intalnite in amenajarea unei garsoniere.

Daca locuiesti intr-o garsoniera, cu siguranta incerci sa valorifici fiecare zona si obiect. Orice decizie pe care o iei este extrem de importanta, fie ca este privitoare la mobilier, culori sau amplasare. Cu toate acestea, sunt cateva greseli des intalnite in amenajarea unei garsoniere.

1. Spatiul nu este zonificat
O greseala des intalnita in amenajarea garsonierelor si studiourilor consta in tratarea acestora ca o singura incapere. In loc sa privesti garsoniera ca pe un singur spatiu, incearca sa o imparti in mai multe zone. Indiferent de cat de mic este spatiul de care dispui, incearca sa separi zona zona de zi de zona de noapte. Astfel, creeaza o zona de luat masa (oricat de mica ar fi ea), o zona pentru dormit, o zona separata pentru lucru, daca este cazul, si o zona de zi. Chiar daca zona de zi coincide cu cea de noapte, atunci cand nu dormi, ai in vedere sa transformi spatiul in living: strange canapeaua sau patul, adauga pernele decorative si masuta de cafea, astfel incat sa nu ai impresia ca esti intr-un dormitor. Pentru a crea aceste zone separate, nu este necesara existenta unor pereti. Divizarea trebuie sa se faca vizual, in felul acesta, economisindu-se mai mult spatiu. Foloseste ca elemente despartitoare diferite piese de mobilier, precum o etajera, o comoda sau chiar si accesorii, covoarele fiind cele mai potrivite pentru a marca vizual o zona.

Citește și:

greseli amenajare garsoniera
2. Nu se folosesc piese de mobilier multifunctionale
In spatiile mici, piesele de mobilier alese sunt extrem de importante. Alegerea lor, insa, in cele mai multe cazuri, nu se face in functie de marimea si de tipul spatiului. Intr-o garsoniera, este important sa alegi piese de mobilier multifunctionale, care sa te ajute sa maximizezi spatiul. Un taburet cu spatiu de depozitare in interiorul sau, o masuta de cafea care se transforma in masa de dining, o canapea extensibila sunt doar cateva exemple de asemenea piese de mobilier pe care trebui sa le folosesti intr-o garsoniera sau studio.

3. Perdelele si draperiile sunt prea scurte
Perdelele si draperiile, pe langa functiunea lor principala, reusesc sa confere senzatia de inaltime unui spatiu. Pentru a obtine acest lucru, prinde perdelele si draperiile in tavan, folosind sine metalice. In cazul in care doresti sa optezi pentru galerii, incearca sa le montezi cat mai aproape de tavan; acestea vor atrage privirile si vor face ferestrele sa para mai mari. De asemenea, textilele nu trebuie sa fie scurte, daca doresti sa creezi senzatia de marire. Acestea ar trebui sa atarne pe pardoseala cu aproximativ un centrimetru.

Citește și:

Foto: TOM TAILOR via Pressloft

Vizionare placuta


Kudika
17 August 2016
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.