Setari Cookie-uri

Amenajari reusite chiar si cu un buget limitat

O reamenajare reusita nu presupune neaparat o investitie foarte mare.

O reamenajare reusita nu presupune neaparat o investitie foarte mare. Un design cu bun gust este posibil chiar si atunci cand nu dispui decat de un buget limitat, singura conditie fiind cea a unei bune strategii.

Amenajarea unei locuinte necesita o planificare amanuntita in prealabil. Cel mai important lucru este sa decizi care e suma de bani pe care doresti sa o investesti inainte de a te apuca de planul de amenajare.
Urmeaza aceste cateva sfaturi pentru a realiza interiorul pe care-l doresti, chiar si cu o suma mica de bani.

  • In primul rand trebuie sa accepti faptul ca nu vei putea sa le faci pe toate deodata.
  • Stabileste un prag pentru investitie si un termen limita pentru finalizarea proiectului. Acest lucru te va ajuta sa eviti tendinta de a tot adauga design-ului, marind astfel costurile finale.
  • Amenajeaza zonele din casa rand pe rand. De exemplu, concentreaza-te asupra unei singure incaperi, in schimbul reamenajarii concomitente a intregii locuinte.
  • Fa-ti o imagine clara asupra tipului de decor pe care-l cauti. Acest lucru include schema cromatica, tema decorativa si starea pe care doresti sa o transmita incaperea in cauza.
  • Analizeaza atent continutul fiecarei incaperi. Cateodata, se poate realiza efectul dorit pastrand si rearanjand piesele importante de mobilier existente si adaugand cateva accesorii noi.
  • Atunci cand reamenajezi, nu exagera. Trebuie sa ai in vedere functiunea incaperii. Alege un anumit stil si nu te indeparta de el.
  • Zugravirea peretilor in culori proaspete sau tapetarea si realizarea unor frize pe colturile superioare ale peretilor sunt toate metode eficiente din punctul de vedere al costurilor, pentru a imbunatati imaginea generala a unei incaperi.
  • Accesoriile, precum oglinzile, lumanarile, fotografiile, pernele si vasele decorative sau lampile, sunt solutii rapide si economice pentru o reamenajare ce are scopul de a improspata imaginea locuintei si in acelasi timp pentru un design mai modern.
  • Vopsirea sau relacuirea mobilierului vechi sau nefinisat, insa de calitate, sunt metode prin care vei economisi sume considerabile si vei putea oferi o imagine noua.

Cateva trucuri ce nu presupun costuri ridicate

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
13 August 2008
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.