Setari Cookie-uri

Ce lucruri ne atrag atentia cand pasim intr-o locuinta?

Cu siguranta, prima impresie este extrem de importanta. In momentul in care paseste intr-o locuinta noua, fiecare persoana are tendinta de a analiza spatiul si de a-si forma o parere despre acel camin, dar si despre gazda.

Cu siguranta, prima impresie este extrem de importanta. In momentul in care paseste intr-o locuinta noua, fiecare persoana are tendinta de a analiza spatiul si de a-si forma o parere despre acel camin, dar si despre gazda. Conform studiilor, o persoana are nevoie de mai putin de 30 de secunde, pentru a-si contura o impresie asupra locuintei in care tocmai a intrat. In astfel de momente, exista cateva aspecte care atrag atentia.

Primul spatiu cu care avem contact in momentul in care intram intr-o locuinta este holul. O zona de intrare curata si primitoare este deosebit de importanta, intrucat contribuie la conturarea unei prime impresii. Ai in vedere ca holul sa fie, inainte de toate, mereu curat si ordonat. Designul este, de asemenea, important, din moment ce el este cel care atrage atentia. Pune accent pe pereti, apeland la o culoare deosebita sau la un tapet cu un imprimeu special. Nu uita sa amplasezi o oglinda cu un design aparte, care nu numai ca va fi punctul focal, dar si va face spatiul sa para mai luminos si mai mare.

Citește și:

Prima impresie
Indiferent de modul in care este amenajat un spatiu si de calitatea pieselor utilizate, primul lucru pe care o persoana il observa, insa, este dezordinea. Intrucat sigur nu cu acest lucru vrei sa atragi atentia, strange toate revistele pe care le ai imprastiate, amplaseaza toate cheile intr-un suport special, strange pantofii din hol si depoziteaza-i la locul lor. Poti folosi cosuri decorative, pentru a depozita toate obiectele pe care nu stii unde sa le amplasezi.

Un alt aspect pe care oaspetii il remarca il reprezinta finisajl peretilor. In primul rand, ai in vedere ca peretii sa fie mereu curati si scapa de urmele de mizerie. Peretii vopsiti cu alb sau in tonuri de bej sunt cei mai apreciati, intrucat creeaza senzatia de spatiu primitor si luminos. Daca iti plac culorile mai indraznete, utilizeaza-le pe cativa pereti-accent si incearca sa eviti sa le folosesti in hol, de exemplu.
Nu in ultimul rand, nu ignora modul in care miroase locuinta ta. Parfumul este, cu siguranta, remarcat de orice persoana, asadar ai in vedere ca acesta sa fie remarcat intr-un mod pozitiv si nu negativ.

Citește și:

Prima impresie
Parfumurile fresh si cele cu aroma de vanilie sunt cele care sunt percepute cel mai usor. Din locuinta ta, nu ar trebui sa lipseasca lumanarile cu vanilie sau citrice. Amplaseaza-le in living sau aproape de intrare, pentru ca parfumul sa fie raspandit in intreaga casa.

Foto 1: MiaFleur via Pressloft
Foto 2:
Atelier Lane via Pressloft

Vizionare placuta


Kudika
10 Octombrie 2016
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.