Setari Cookie-uri

Zugraveala 3D pentru peretii locuintei tale

Amenajarea apartamentului o lasam, de obicei, in seama mesterilor, dar de multe ori se intampla ca lucrarea finala sa ne lase o impresie prea formala. Cu instrumentele potrivite si cu cateva cunostinte de baza asupra metodelor de lucru putem realiza orice ne propunem, atat timp cat imaginatia si vointa functioneaza nestigherite.

Metoda cu buretul natural de mare sau cu orice buret care ii imita textura consta in tamponarea pe perete a mai multor culori, iar pentru a accentua o zona ne vom folosi de niste sabloane. Modele sabloanlor le putem realiza noi sau le putem gasi pe internet, ramanad doar sa le scoatem la imprimanta si sa le plastifiem.

Tencuiala decorativa structurata de exterior poate fi folosita foarte bine si la interior pentru decorarea peretilor, cu precizarea ca peretele trebuie sa aiba o textura mai grunjoasa si tencuiala se va aplica in strat mai gros. Cu ajutorul gletiera vom obtine nenumarate modele in relief dupa cum veti observa in fotografii.

Sfatul specialistului
Iuliana Cristea, paint designer Fabryo

Crearea de modele si combinatii de culori tine de imaginatia celui care aplica vopseaua. In timpul vopsirii peretelui e necesar mentinerea unui ritm constant, iar aplicarea tencuielii pentru decorarea peretilor interiori trebuie sa fie rapida intrucat aceasta are un grad mai scurt de uscare. Nu vopsiti la temperaturi de peste 35ºC sau mai mici de 5ºC, asigurati o buna ventilatie in incapere si o cantitate suficienta de vopsea iar pentru margini folositi-va de banda de hartie. Spor la lucru!

Un articol de Mihaela Gheata
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
24 Septembrie 2007
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.