Setari Cookie-uri

Crotonul - o planta cu frunze bogat colorate

Crotonul este o planta impresionanta prin frunzele carnoase, colorate, cu nuante de rosu, verde, galben si cu o textura proeminenta, in timp ce florile mici, asezate in ciorchini, nu prezinta nici un interes decorativ.

In timpul iernii, Crotonul va creste mai incet deoarece planta intra intr-o perioada de repaus, dar culorile frunzelor vor ramane la fel daca nivelul de lumina este potrivit.
Pamantul
Pamantul trebuie sa fie humos si cu o buna permeabilitate. Se recomanda plantarea Crotonului intr-un ghiveci de dimensiuni potrivite iar transplantarea trebuie sa se faca doar atunci cand radacinile au consumat absolut tot compostul, preferabil primavara, folosindu-se un pamant bogat in turba.
Tot primavara, poti ciupi din varfuri, pentru eliminarea ramificatiilor degamisite de frunze si pentru corectarea formei plantei. Nu trebuie sa arunci partile taiate, deoarece Crotonul poate fi inmultit foarte usor prin butasi.
Boli si daunatori
Cu toate ca aceasta planta este rezistenta la boli si daunatori, uneori poate fi atacata de purici sau de coleoptere. Este bine sa ai in vedere faptul ca plantele sanatoase nu sunt la fel de expuse atacului insectelor iar cea mai buna metoda de prevenire este curatarea cat mai frecventa a frunzelor pe ambele parti, fiind recomandat si dusul periodic.
Efecte toxice
Crotonul este o planta cunsocuta si pentru efectele sale toxice, partile otravitoare fiind: radacinile, seva si frunzele. Ingerarea radacinilor poate provoca iritatii la nivelul cavitatii bucale. Seva provoaca o serie de eruptii, asadar este indicat sa eviti un contact indelungat cu aceasta planta.
In afara de aspectul colorat, Crotonul este o planta care necesita o ingrijire foarte atenta, dar in momentul in care acest lucru se face intr-un mod adecvat, ea va trai foarte mult, deoarece durata ei de viata este una indelungata.

Vizionare placuta


Kudika
8 Octombrie 2008
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.