Setari Cookie-uri

Begonia - da viata casei tale!

Begoniile sunt plante decorative atat prin frunze cat si prin flori. Originare din India, Indonezia, America Centrala si de Sud, aceasta specie reuseste prin varietatea de forme si culori sa iti inveseleasca casa!

Begonia coralina are frunze colorate in verde intens, accentuat asimetrice. Pe acest fond intalnim pete argintii, dispersate neregulat. Cu flori de un rosu-corai, acestea au tulpini subtiri si lungi si necesita sprijinire in cazul in care sunt foarte inalte.
Begonia metalica este o planta care poate inflori tot timpul anului. Aceasta iese in evidenta prin frunze groase de un verde aramiu, lucioase pe fata superioara si rosii pe cea inferioara. Florile sunt mici, in nuante albe sau roz, asezate pe penduli rosii.
Acest soi prefera locuri luminoase, bine aerisite si o umiditate relativ ridicata. Pe timpul iernii este indicat sa le mentineti intr-o stare de semi repaus, reducand temperatura din camera la 14-16 grade Celsius. Tot in acest anotimp trebuie sa le udati mai rar si cu o cantitate mai mica de apa.
In astfel de conditii frunzele begoniei pot muri, insa nu este nimic alarmant deoarece o data cu incalzirea vremii si cu o cantitate mai mare de apa acestea vor inflori mult mai frumos.
Este bine de stiut faptul ca trebuie sa evitati, in procesul udarii, stropirea frunzelor cu apa. Apa poate pata frunzele plantei, reducand astfel din farmecul specific. In plus, nu uitati sa pulverizati apa in aer deoarece acest soi de plante nu se pot adapta unei atmosfere uscate.
Un aer prea rece in incinta in care ati amplasat o begonie poate provoca ingalbenirea frunzelor , asa ca trebuie sa tineti cont de temperatura mentionata mai sus.
Begoniile sunt unele dintre putinele plante nepretentioase si care se pot integra atat in conditiile unui apartament cat si in cele ale unei case. Va recomandam asa dar sa va inveseliti locuinta cu be

Vizionare placuta


Kudika
21 Noiembrie 2007
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.