Setari Cookie-uri

Seminar interactiv despre ergonomie, organizat de Hansen Office Design

Hansen Office Design a organizat un seminar interactiv despre Confortul la birou, sustinut de Malte Lenkeit, expert german in ergonomie.

Miercuri, 21 martie, Hansen Office Design a organizat un seminar interactiv despre Confortul la birou, sustinut de Malte Lenkeit, expert german in ergonomie.

Malte Lenkeit este consultant pentru compania germana Dauphin Group, lider european in productia de scaune ergonomice si partener in Romania al Hansen Office Design.

Evenimentul a avut Seminar de ergonomie loc in incinta Showroom-ului BMW Automobile Bavaria si a inclus, pe langa demonstratia de folosire a dispozitivului ErgoMouse (parte a tehnologiei Ergolab), si prezentarea scaunelor ergonomice de la modelele BMW Seria 7.

In spatele succesului de care se bucura scaunele ergonomice ale brandului german Dauphin sta stransa colaborare intre echipa de design si specialistii in ergonomie. Malte Lenkeit si-a adus contributia la realizarea celor mai recente studii in ergonomie pentru Dauphin, iar analizele rezultate in urma cooperarii cu alte institutii si specialisti de renume au ajutat companiile reunite sub egida Dauphin Group sa dezvolte noi piese de mobilier ergonomic, adaptate exigentelor actuale.

Expertul german Malte Lenkeit atrage atentia asupra faptului ca, desi orice persoana ar putea pretinde ca sta corect pe scaun, in realitate, lucrurile sunt cu mult mai complicate. De fapt, nu exista doi oameni care sa stea la fel pe acelasi scaun, tocmai de aceea scaunele ergonomice cele mai performante sunt concepute astfel incat sa raspunda nevoilor specifice ale fiecarui utilizator, pentru ca nu exista o pozitie perfecta, general valabila. Malte Lenkeit avertizeaza ca oricine sta intr-o pozitie incorecta pe scaun mai mult de o ora pe zi risca sa se confrunte cu probleme de sanatate.

Prin cercetarile pe Seminar de ergonomie care le intreprind, Malte Lenkeit si colegii sai de la Dauphin incearca sa gaseasca solutiile potrivite pentru a-i ajuta pe oameni sa stea cat mai corect pe scaunul de birou. Plecand de la observatiile referitoare la stilurile individuale de a sta pe scaun, Dauphin Group a dezvoltat o tehnologie de ultima generatie, conceputa pentru a proteja muschii, ligamentele, oasele si incheieturile de efectele nedorite ale sedentarismului implicat de munca la birou. Este vorba despre Ergolab, care inglobeaza trei dispozitive de ultima ora: ErgoMouse, EMD - minidispozitivul de masurare electromiografica si iSeat - sistemul inteligent de analiza a pozitiei pe scaun.
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
28 Martie 2012
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.