Setari Cookie-uri

Petitie impotriva proiectului Dambovita Center

Asociatia Salvati Bucurestiul a inaintat o petitie catre Primarului General al Capitalei, Sorin Oprescu, argumentand ca "un nou proiect megalomanic (Dambovita Center cunoscut si sub numele de Casa Radio) se doreste a fi materializat pe malul Dambovitei".

Proiectul va fi realizat de Compania Plaza Centers, care detine 75% din Dambovita Center, statul avand o participatie de 15%, prin Compania Nationala de Investitii, iar restul este al grupului turc Kucuk.
Plaza Centers este unul dintre cei mai importanti developeri de pe piata de real estate din Romania. Compania a intrat pe piata romaneasca la finalul anului 2006 si pana in acest moment a initiat sapte proiecte de real estate, estimand o investitie de doua miliarde euro in patru ani. Cele sapte proiecte sunt situate in Bucuresti, Hunedoara, Iasi, Miercurea Ciuc, Slatina, Targu Mures si Timisoara. In total, Plaza Center are in prezent in stadiu de dezvoltare circa 750.000 mp de spatii de retail in Romania, cu termen de finalizare 2008 pana in 2012.
Plaza Centers este o subsidiara a Elbit Medical Imaging Ltd (EMI), o companie israeliana cotata atat pe bursa din Tel Aviv, cat si pe NASDAQ. La randul sau, EMI face parte din grupul Europe Israel. Incepand cu luna noiembrie 2006, actiunile Plaza Centers sunt tranzactionate la categoria intai a bursei din Londra (LSE).
Asociatia Salvati Bucurestiul a dobandit personalitate juridica pe 23 ianuarie 2008 si se defineste cao persoana juridica de drept privat, nonguvernamentala, fara caracter politic, al carei scop este de a se implica in problemele dezvoltarii urbanistice a Bucurestiului si a localitatilor din Romania, urmarind in special pastrarea patrimoniului arhitectural-urbanistic si istoric si protectia parcurilor si a mediului incojurator.
Un articol de Sorina Negrila
Sursa: Wall-Street.ro.
Citeste si alte stiri imobiliare pe Wall-Street.ro. Noi iti recomandam:
Apolodor va inchiria locuintele din ansamblul Octopus Garden
Numarul tranzactiilor imobiliare, mai mic cu 20,8% in octombrie 2008
INS va scoate primul indice imobiliar abia in 2010 cu date din 2009
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
19 Decembrie 2008
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.