Spatii largi, terase spatioase si chiar gradini. Elemente intalnite adesea in pliantele care promoveaza ansambluri rezidentiale de vile la marginea orasului. Dar toate acestea pot fi intalnite si in mijlocul orasului, departe totusi de agitatia urbana.

4 obiceiuri in amenajari interioare, de care trebuie sa scapi

Cum poti beneficia de toate elementele relaxante care se intalnesc in cazul vilelor situate la marginea orasului, in apropierea padurilor si eventual a unul lac, dar sa fii in acelasi timp aproape de centru orasului? Raspunsul, cautat tot mai des in ultimii ani, este dat de cel mai rafinat produs residential: penthouse-ul.

Piata locala de profil a cunoscut o crestere seminificativa in ultimii ani, in acest moment aproape toate ansamblurile rezidentiale fiind construite cu unul, doua penthouse-uri. "Din analizele noastre rezulta ca anul 2006 a fost anul in care s-au tranzactionat cele mai multe penthouse-uri, valoarea maxima tranzactionata per unitate fiind de aproximativ doua milioane de euro", spune Alin Negulescu, director vanzari Baneasa Rezidential.

Avantajele unei astfel de locuinte, practic o vila situata deasupra orasului, sunt evidente. Aplasarea sa, in apropiere de centrul orasului dar totusi departe de agitatie si de zgomot prin faptul ca se gaseste la inaltimea ultimului etaj reprezinta unul din avantajele cheie. In plus, panorama asupra orasului este o placere pe care cei care traiesc la nivelul solului nu o pot trai.

Spatiile foarte largi reprezinta un alt atu greu de trecut cu vederea. Daca un apartament de patru camere nou construit poate avea 150 de metri patrati, un penthouse are peste 300 si poate depasi cu usurinta si 400 de metri patrati. In plus, un penthouse dispune si de o terasa a carei dimensiune intrece de cele mai multe ori suprafata unui apartament de doua camere dintr-un ansablu nou constuit. Unele penthouse-uri sunt livrate cu o oaza de liniste, posesorul putand sa se relaxeze dupa agitatia unei zi privind apusul Soarelui in propria sa gradina suspendata, aflata deasupra orasului.

Caracterul exclusivist al unui penthouse, dat de faptul ca numarul acestora este relativ mic comparativ cu cel al apartamentelor sau vilelor noi construite, il face si mai dorit in randul posibililor cumparatori. Cum arata insa profilul acestora? "Cumparatorii de penthouse fac parte dintr-o categorie sociala cu venituri mari, lucreaza in companii multinationale sau detin propriile afaceri. Sunt oameni care calatoresc mult si cunosc foarte bine beneficiile acestor tipuri de locuinte", spune Beatrice Dumitrascu, sales manager la Eurisko.

CorteZari, brandul comercializat exclusiv prin Galeriile Noblesse, traseaza tendintele mobilierului de lux in Romania
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor: