Pentru a te bucura cat mai mult timp de fructele si legumele pe care le-ai achizitionat, este important sa acorzi atentie modului in care le pastrezi. Exista cateva alimente pe care este recomandabil sa nu le refrigerezi.
1. Ceapa Un prim aliment pe care nu trebuie sa il pastrezi in frigider este ceapa. Umiditatea din frigider va inmuia ceapa si va duce la stricarea acesteia. Cel mai bun mod de a o depozita este sa o amplasezi intr-un loc uscat si rece, insa nu in apropierea cartofilor.
2. Ulei de masline Nu amplasa in frigider uleiul de masline. Daca pastrezi acest produs in frigider, el se va condensa si va capata o consistenta groasa, ca de unt, fiindu-ti greu sa il utilizezi atunci cand ai nevoie.
4. Busuioc Busuiocul, la fel ca si patrunjelul, este preferabil sa fie amplasat intr-o cana cu apa, intocmai precum plantele proaspat taiate. Daca il depozitezi in frigider, nu numai ca va absorbi mirosurile mancarurilor din interiorul acestuia, dar se va ofili si mult mai repede.
6. Miere Mierea este unul dintre putinele alimente care nu expira niciodata. Pentru a te bucura de miere o perioada cat mai indelungata, pastreaz-o intr-un dulap sau in camara, la temperatura camerei.
7. Usturoi Nu depozita usturoiul in frigider! Daca il introduci in frigider, risti ca acesta sa inmugureasca. De asemenea, poate mucegai, tocmai de aceea este recomandabil sa il pastrezi intr-un loc racoros si uscat.
8. Paine Multe persoane obisnuiesc sa depoziteze painea in frigider, sperand ca, in acest mod, sa ii prelungeasca termenul de valabilitate. Daca amplasezi painea in frigider, insa, aceasta se va usca foarte repede. O poti amplasa in congelator, daca doresti sa o folosesti peste o perioada mai lunga de timp, sau direct pe blatul bucatariei.
Foto: Cardabelle Design via Pressloft
Spune-ti parerea!