Feng Shui: ce trebuie sa stii despre culoarea albastru

Feng Shui: ce trebuie sa stii despre culoarea albastru

In practica Feng Shui, culorile joaca un rol cu o importanta deosebita, acestea fiind alese in functie de mai multe aspecte. Un exemplu de culoare Yin este culoarea albastra.

In practica Feng ShuiAlbastru Feng Shui, culorile joaca un rol cu o importanta deosebita, acestea fiind alese in functie de mai multe aspecte: de zodie, de data nasterii, de cele cinci elemente, de materialele spatiului in care urmeaza a fi folosita, de lumina, de anotimpuri, dar si de punctele cardinale. In acelasi timp, fiecare culoare are o anumita energie si poate fi Yin sau Yang. Un exemplu de culoare Yin este culoarea albastra.

Albastrul reprezinta elementul apa. Acesta este asociat cu sinceritatea, inspiratia, binecuvantarea si comunicarea. Indeamna la contemplare si meditatie si stimuleaza creativitatea. Este reprezentantul armoniei si calmului si este utilizat pentru a elimina starile de tensiune.

Adesea, este folositAlbastru Feng Shui in terapie, intrucat se considera ca are calitati antiseptice. Culoare a introspectiei si a linistii, albastrul ajuta la destindere, insa, nu este recomandabil persoanelor deprimate, riscand sa li se agraveze starea. Albastrul poate fi folosit sub forma de mai multe nuante, de la culoarea deschisa a apei, pana la albastru indigo. Culoare a dragostei, se foloseste in zonele foarte calduroase, pentru a crea senzatia de racoare.

Conform principiilor Feng Shui, albastrul poate fi folosit cel mai bine in zona de est a casei, cea destinata sanatatii si familiei, si in zona sud-est, corespunzatoare belsugului si bogatiei. Se evita utilizarea albastrului pe tavan si acoperis, intrucat se considera ca apa, odata ajunsa in punctul maximum, incepe sa curga descendent si distruge tot ce se afla in calea sa.

Puteti folosi aceastaAlbastru Feng Shui culoare in baie sau in birou. Datorita acestei culori, copiii care studiaza intr-o incapere in care predomina albastrul au performante ridicate, multe studii realizate dovedind acest lucru. Culoarea albastra poate fi folosita pentru a vopsi peretii, sub forma de piese de mobilier, tablouri, accesorii. Daca doriti sa o folositi in dormitorul matrimonial sau al copilului, puteti aborda o tema marina. Albastrul va ajuta la obtinerea unui somn odihnitor si atrage pacea.

Vizionare placuta


Kudika
13 August 2012
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.


Setari Cookie-uri