Setari Cookie-uri

Aduceti spiritul Craciunului in locuinta proprie!

O astfel de sarbatoare precum Craciunul trebuie tratata ca atare, asadar, trebuie ca intreaga locuinta sa surprinda atmosfera sa si sa incercam sa o armonizam cu spiritul acestuia. Pentru a reusi acest lucru, nu este nevoie de foarte mult timp, ci doar de putina imaginatie, necesitand un buget si un efort minime.

Desi s-a instalat cu pasi inceti, iata ca iarna si-a intrat oficial in drepturi si si-a anuntat sosirea cu primii fulgi de nea. Anotimpul preferat al multora dintre noi, cu siguranta al celor mici, iarna nu poate decat sa ii bucure pe partizanii acesteia, intrucat vesteste venirea sarbatorilor. Craciunul a luat nastere din dorinta Bisericii Crestine de a sarbatori Nasterea Domnului. Este o perioada in care ne adunam in sanul familiei, incercam sa devenim mai buni, daruim din inima si il asteptam pe Mos Craciun.
Insa o astfel de sarbatoare trebuie tratata ca atare, asadar, trebuie ca intreaga locuinta sa surprinda atmosfera Craciunului si sa incercam sa o armonizam cu spiritul acestuia. Pentru a reusi acest lucru, nu este nevoie de foarte mult timp, ci doar de putina imaginatie, necesitand un buget si un efort minime.
Desi multi dintre noi tind sa faca exces in utilizarea decoratiunilor, cazand prada entuziasmului sarbatorilor de Craciun, este recomandabil sa se foloseasca doua sau maximum trei culori. Astfel, puteti merge pe combinatii precum rosu, verde si auriu, rosu si auriu sau rosu si argintiu, auriu si argintiu, albastru cu alb sau argintiu ori grena cu verde inchis si alb stralucitor. Oricare dintre aceste combinatii va va oferi un decor cald, dar totodata elegant.
O metoda simpla de a aduce spiritul Craciunului in casa dumneavoastra si cea mai comuna, de altfel, consta in utilizarea fundelor. Aceasta maniera nu numai ca nu presupune un buget mare, dar nu va rapeste nici mult timp si va lasa posibilitatea de a va juca cu texturile si culorile. Fundele denota un aer elegant si festiv si se pot folosi pentru a decora diverse obiecte. De exemplu, puteti folosi panglici mari pentru spatarele scaunelor, puteti decora sfesnicele, lumanarile fiind intr-o culoare constrastanta pentru o imagine placuta, le puteti atasa ghivecelor, balustradelor scarilor sau cosurilor de paine.
Un must-have in decoratiunile de Craciun sunt ghirlandele. Primul obiect decorat cu un astfel de element trebuie sa fie usa de la intrare, instaland cate o ghirlanda atat pe exterior, cat si pe interior. O asemenea coronita poate fi folosita si pe masa de Craciun, alaturandu-i in centru lumanari.
Un motiv nelipsit il reprezinta lumanarile. In culori diferite, acestea pot fi decorate cu funde si se pot folosi in diverse aranjamente. Creati-va propriul aranjament de Craciun, utilizand un bol sau un cosulet din ratan; in cazul in care nu dispuneti de aceste produse, puteti apela la o cutie, pe care o veti imbraca in hartie decorativa. Umpleti obiectul de care dispuneti cu felii uscate de citrice, betisoare de scortisoara, funde confectionate acasa si lumanari de dimensiuni diferite. De asemenea, puteti folosi nuci, conuri de brad si cuisoare, pe care le veti vopsi in auriu sau argintiu. O alta idee pe care v-o propunem este sa va procurati o sticluta colorata, pe care sa o umpleti cu flori uscate sau cu des-intalnitele potpourri. In cazul in care doriti sa renuntati la vechile globuri, o alternativa consta in vopsirea ghemelor de la bunica cu ajutorul unui spray.
Dincolo de toate aceste decoratiuni si de cadourile primite, spiritul Craciunului consta in atmosfera creata si in clipele petrecute alaturi de cei dragi, in miros de cozonac, scortisoara si brad proaspat si in sunetul colindelor.
Imagini: Foto 1: Tiago Cabral
Foto 2:
Mandaloo
Foto 3:
Mrs Magic
Un articol de Ana Marin

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
14 Decembrie 2009
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.