Setari Cookie-uri

Feng Shui - Pareri pro si contra pe Forumul Condo

Feng Shui sau arta de a locui este, in intreaga lume, din ce in ce mai prezenta atunci cand vine vorba amenajarea spatiilor interioare. Legat de adoptarea acestor principii, parerile sunt impartite, fapt ce se observa si in cadrul dezbaterilor petrecute in cadrul Forumului Condo.

Feng Shui sau arta de a locui este, in intreaga lume, din ce in ce mai prezenta atunci cand vine vorba amenajarea spatiilor interioare. Legat de adoptarea acestor principii, parerile sunt impartite, fapt ce se observa si in dezbaterile petrecute in cadrul Forumului Condo.
Voi credeti In Feng Shui?
AureliaTudose este cea care deschide acest topic: "Mie mi s-a parut prostie initial, dar parca sfaturile sunt chiar ok. Ar trebui sa ma ghidez dupa ele? Vreau acum sa imi fac casa din lemn si ma batea gandul ca toata casa sa fie mobilata pe principii Feng Shui. Ar trebui sa imi pierd vremea documentandu-ma? Voi ce ziceti?"
Cocoloco este cel care ofera primul raspuns si este de parere ca tehnicile Feng Shui merita incercate: "Ar trebui sa te documentezi si nu e pierdere de vreme. Feng Shui este pentru multi un subiect pe care nu il inteleg si il trateaza cu totul altfel decat ar trebui. Nu conteaza asta, conteaza ceea ce crezi tu insuti. Iar daca tu crezi in Feng Shui si in proprietatile acestuia atunci esti cel mai norocos om. Eu am urmat instinctul meu si a fost si este in continuare super bine. Crede ceea ce vrei sa crezi, ca asta sigur merita. Este ceva ce te scoate din rutina si iti arata partea frumoasa a vietii, asa cum trebuie sa fie. Multa bafta, Costin."
Koanamay nu este intru totul de acord, sugerand ca nu ar trebui sa ne inspiram din alte culturi, avand atatea modele autohtone: "Draga mea, Feng Shui este foarte bun pentru cei care l-au inventat. Din pacate noi pierdem din vedere amenajarea rustica - aceea calda, dominata de albul imaculat al peretilor interiori, de lemnul natur pe care il lucrau stramosii nostri si elementele de energetica ale romanilor. Prea ne-am invatat sa punem zorzoane ca fac nu stiu ce sau broaste ca fac nu stiu ce. Credeti-ma, la noi in Romania aveti tot ce va trebuie. Simboluri se gasesc inclusiv pe clantele usilor. Trebuie doar sa le vedem. Insa, mai presus de traditional, este simtul propriu. De ce sa nu il abordam direct pe el? Crede-ma, vei avea succes. Vino cu intrebari si te vom ajuta. Cu drag, Oana."
Mokus1 este de acord cu principiile Feng Shui, insa ne atrage atentia sa nu exageram: "Feng Shui reprezinta conceptul de armonizare al existentei personale cu mediul inconjurator, fie el natural sau antropic. Traditia romaneasca, dupa cum bine spunea Oana, e plina de modele de armonizare a apei si vantului. Chiar tara noastra are, mai ales pentru partea de Sud o configuratie perfecta din acest punct de vedere: Dunarea, campia, muntii, marea. Bucurestiul, ca pozitie geografica se afla excelent. Sa nu uitam ca in trecut, cetatile erau inconjurate de un canal inundabil si de cele mai multe ori au fost inexpugnabile.... Eu am studiat mult arta armoniei cu lumea inconjuratoare si am adaptat ceea ce am gasit interesant la ceea ce am simtit si am considerat util. Sunt 5 ani de cand aplic principiile Feng Shui, repet, principiile. Nu m-am repezit sa cumpar icoane lipite pe nod mistic sau pisica din alama careia i se tot balangane o labuta. De cele mai multe ori, bine stiti, de la sublim la ridicol e un pas asa de mic... Va doresc o noua saptamana plina de armonie. Cu simpatie, Ella."
Mamaleone_dana da un raspuns ferm la intrebarea pusa de catre AureliaTudose si anume: "Da,cred in Feng Shui. Fa cum iti spune inima."
Daca esti curios si de parerile altor membri ai comunitatii Condo sau vrei sa ne impartasesti gandurile tale, te asteptam cu drag sa participi la aceasta discutie.
De asemenea, daca ai orice probleme legate de amenajarea interiorului sau constructia unei case, Forumul Condo este locul unde vei gasi prieteni dornici sa te ajute.

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
10 Decembrie 2008
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.