Setari Cookie-uri

Feng Shui pentru un interior relaxant

Nu ar fi minunat ca atunci cand te intorci acasa dupa o zi obositoare, sa te simti relaxat din momentul in care ai deschis usa? Si daca aceasta locuinta reconfortanta promoveaza in acelasi timp si prosperitatea si productivitatea? In conformitate cu invataturile Feng Shui, toate acestea sunt posibile.

Nu ar fi minunat ca atunci cand te intorci acasa dupa o zi obositoare, sa te simti relaxat din momentul din care ai deschis usa? Si daca aceasta locuinta reconfortanta promoveaza in acelasi timp si prosperitatea si productivitatea? In conformitate cu invataturile Feng Shui, toate acestea sunt posibile.
Manipuland mediul care te inconjoara, prin dispunerea adecvata a tuturor elementelor, poti atrage armonia, belsugul si norocul, si pe de alta parte sa indepartezi stresul si tensiunea.
Pentru a obtine un ambient echilibrat, in care energiile circula liber trebuie sa ai in vedere urmatorii pasi:

  • In toate spatiile, cu exceptia baii, pozitioneaza piesele de mobilier cele mai utilizate in centrul incaperii. Obiectele grele plasate pe pardoseala, in pozitii cheie iti ofera stabilitate. Trebuie sa ai incredere in instinctele tale atunci cand vine vorba de dispunerea elementelor. Nimic nu trebuie plasat in colturi sau langa perete. Permite aerului sa circule liber.
  • Nu lasa dezordinea sa-ti invadeze spatiul de locuit. Nici in camera de zi, nici in sufragerie, nici in dormitor si nici intr-un caz in bucatarie. Nu poti avea o gandire limpede daca esti inconjurat de dezordine. Ca sa poti sa-ti desfasori linistit toate activitatile in casa ta, indiferent de natura lor, trebuie sa ai un loc bine stabilit pentru orice obiect.
  • Foloseste lumina in moduri teatrale. De exemplu, plaseaza aplice de perete in locurile fara lumina naturala. Desigur, cea mai potrivita lumina este cea naturala. Daca locuinta ta nu permite patrunderea unei cantitati suficiente de lumina naturala, foloseste oglinzi pentru reflectarea luminii si plaseaza cristale in anumite puncte, deoarece acestea vor mari nivelul de luminozitate.
  • Renunta la detalii colturoase. Mobilierul cel mai potrivit pentru un flux neintrerupt al energiei este cel cu detalii rotunjite. De exemplu, masa ideala pentru sufragerie este cea cu blatul oval sau rotund. Nu uita faptul ca Feng Shui este despre relaxare si promovarea energiilor pozitive. Invataturile acestei tehnici reneaga ideea de ierarhie, care ar putea sa apara la o masa dreptunghiulara, la care cineva sta mereu “in capul mesei”.
  • Decoreaza separat fiecare incapere. Analizeaza spatiul pe care il amenajezi din toate unghiurile. Acesta trebuie sa fie echilibrat indiferent de punctul din care privesti. Intra si iesi de mai multe ori din incapere pentru a putea observa toate detaliile.
  • Toate elementele trebuie sa se potriveasca pentru a obtine o imagine unficata. Gama cromatica a accesoriilor si decoratiunilor trebuie sa fie aceeasi cu cea a pieselor de mobilier.
  • Elementele simbolice precum Pamantul, Metalul, Apa si Lemnul trebuie utilizate pentru a echilibra o anumita personalitate. Daca vrei sa temperezi duritatea, adauga energii “feminine”, prin intermediul draperiilor, plantelor, elementelor din lemn si prin sunete delicate. Pentru a introduce energii mai “masculine”, foloseste metalul. Pentru a tempera agresivitatea, foloseste un vas de ceramica umplut cu apa.

Vei observa ca iti va fi mult mai usor sa te relaxezi intr-o incapere in care toate piesele de mobilier si accesoriile au fost plasate in conformitate cu simturile tale si in asa fel incat sa permita un flux liber al energiilor.
Daca vei urmari acesti pasi esentiali ai invataturilor Feng Shui, vei atrage sanatate, fericire si belsug, si cel mai important, vei beneficia de pe urma unui interior lipsit de stres, provocandu-ti placere de fiecare data cand te intorci acasa.

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
1 Decembrie 2008
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.