Setari Cookie-uri

Tamplaria de exterior a casei!

O problema foarte mare, care intervine atunci cand dorim sa ne renovam casa, este tipul de tamplarie exterioara pe care il alegem. Ce este mai avantajos din punct de vedere functional si estetic pentru locuinta noastra: lemn, PVC sau aluminiu ?

O problema foarte mare, care intervine atunci cand dorim sa ne renovam casa, este tipul de tamplarie exterioara pe care il alegem. Ce este mai avantajos din punct de vedere functional si estetic pentru locuinta noastra: lemn, PVC sau aluminiu ? Sa vedem care sunt avantajele si dezavantajele fiecarui tip de cadru.
Lemnul
Daca vorbim despre lemn, primul avantaj care ne vine in minte este posibilitatea de a-i oferi designul si nuanta dorita de noi. De altfel, stim ca acest material natural izoleaza fonic si termic foarte bine. Un alt avantaj este faptul ca il putem pozitiona pe suprafete foarte mari (din lemn stratificat poti realiza cadre foarte mari si foarte rezistente). In plus, tamplaria din lemn ofera mai multa caldura si mai multa viata unei locuinte. In privinta dezavantajelor, trebuie sa recunoastem faptul ca acesta necesita o ingrijire constanta si atenta, ca trebuie sa il tratam cu diverse solutii pentru a-i prelungi viata (hidrofuge, fungicide etc). Pentru a proteja cadrele din lemn, trebuie sa realizam copertine si obloane.
PVC-ul
Tamplaria din PVC este foarte cautata deoarece prezinta confort termic si fonic foarte bun si nu necesita o ingrijire amanuntita. Montarea este foarte rapida si prezinta o rezistenta foarte buna la intemperii. Un prim dezavantaj al acestei variante este din punct de vedere estetic. Adica, acest tip de cadru, este greu de adaptat unei case vechi sau unui stil traditional. In plus, in acest caz trebuie sa optati pentru specialisti care sa realizeze montarea. Orice defectiune poate cauza probleme de izolare termica si fonica.
Aluminiul
Aluminiul reprezinta o solutie eficienta deoarece are o rezistenta foarte mare (cateva decenii), poate sustine geamuri de dimensiuni generoase. De altfel aveti posibilitatea de a alege intre mai multe variante: mata, stralucitoare, satinata. In privinta dezavantajelor trebuie sa stiti ca, tamplaria din aluminiu, nu ofera o izolare termica foarte buna. In plus, ca si in cazul PVC-ului, acest tip de cadru nu se armonizeaza cu orice context constructiv (traditional, calsic).

Vizionare placuta


Kudika
23 Ianuarie 2008
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.