Setari Cookie-uri

Dieffenbachia: o planta cu foliajul remarcabil

Fiind de origine tropicala, Dieffenbachia maculata este o planta de interior foarte indragita datorita foliajului remarcabil.

Fiind de origine tropicala, Difenbahia (Dieffenbachia maculata) este o planta de interior foarte indragita datorita foliajului remarcabil. Prin intermediul frunzelor oval-alungite de mari dimensiuni, cu numeroase striuri sau pete albe si galbene, Dieffenbachia este o planta cat se poate de decorativa. Florile nu se dezvolta decat la plantele mature, de mai multi ani, prezentand, de regula, culoare alba.
Modul de ingrijire
Dieffenbachia necesita o udare moderata iar in perioada cuprinsa intre lunile mai si septembrie, la fiecare doua saptamani, se recomanda tratarea cu ingrasaminte in solutie. Prefera un pamant usor drenabil iar atunci cand este in plina crestere trebuie udata in mod regulat.
Pentru o dezvoltare cat mai armonioasa este necesara replantarea anuala in pamant de flori.
Cu scopul de a obtine noi exemplare este suficienta fragmentarea tulpinii si sadirea partilor astfel obtinute in ghivece separate.
Dieffenbachia este o planta ce prefera temperaturile ridicate, asadar evita pastrarea ei la temperaturi sub 15 grade Celsius, deoarece risti sa moara.
Avand in vedere faptul ca o astfel de specie necesita un grad crescut de umiditate se recomanda asezarea pe un strat de pietris umed, iar aceasta caracteristica o face sa fie o planta foarte potrivita pentru spatiul baii. De asemenea este recomandata pulverizarea periodica a frunzelor.
Difenbahia prefera locurile luminoase insa evita plasarea ei in razele directe ale soarelui.
Boli si daunatori
Daunatorii la care aceasta planta este extrem de sensibila sunt paduchele de frunze, paduchele cu scut si paianjenii. Distrugerea frunzelor poate fi provocata de nivelul scazut de luminozitate sau de razele directe ale soarelui.
Asezare
Aranjamente remarcabile pot fi obtinute prin gruparea mai multor exemplare de Dieffenbachia in ghivece de ceramica sau prin plasarea langa alte specii de plante de interior.
Efecte benefice si toxice
Dieffenbachia este o planta cunoscuta pentru efectele de purificare ale aerului, insa se caracterizeaza si prin efecte toxice. Daca este ingerata, poate provoca probleme de vorbire, ce pot sa dureze mai multe zile. De asemenea, evita contactul sevei cu ochii, deoarece aceasta poate provoca umflaturi si dureri puternice.
Prin intermediul frunzelor frumos panasate, Dieffenbachia este o planta ce nu trebuie sa lipseasca din locuinta nici unui iubitor de plante.

Vizionare placuta


Kudika
11 Martie 2009
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.