Setari Cookie-uri

Clivia miniata sau Crinul rosu

Printre numeroasele plante de apartament, Clivia se remarca prin florile de dimensiuni reduse, extrem de delicate.

Printre numeroasele plante de apartament, Clivia se remarca prin florile de dimensiuni reduse, extrem de delicate. Frumoasa inflorescenta a acestei plante se aseamana cu cea a crinului, fiind de culoare oranj, cu frunze dispuse in evantai, lungi si netede.
Florile sunt prezente intr-un numar ridicat, acestea avand forme palniate, dispuse in umbele rosii-portocalii spre varf. Culoarea florilor poate fi galbena sau roz. Tulpina care sustine bogata inflorescenta pare sa se inalte din mijlocul frunzelor.
Modul de ingrijire
Clivia necesita o udare abundenta in asa fel incat pamantul sa ramana in permanenta umed. Incepand cu luna august, pentru a dezvolta cat mai multi boboci, se recomanda o perioada de repaus ce va dura opt saptamani. In aceasta perioada de repaus vegetal pamantul trebuie lasat sa se usuce iar tratamentul cu ingrasaminte trebuie oprit. Pentru o dezvoltare cat mai armonioasa se recomanda indepartarea florilor dupa inflorire.
Clivia miniata prefera temperaturi obisnuite, aerul uscat si locuri bine iluminate insa trebuie ferita de razele directe ale soarelui.
Solul in care se planteaza este format dintr-un amestec de pamant de frunze, ingrasamant natural si nisip.

Citește și:

Asezarea
Prin asezarea singulara intr-un loc in care iese in evidenta, Clivia devine o planta extrem de decorativa. Pentru a se dezvolta frumos, aceasta planta de interior are nevoie de spatiu. Daca va fi plantata in ghivece de dimensiuni mari este foarte probabil sa produca mai multe inflorescente.
Boli si daunatori
Daunatorul cel mai frecvent al acestei plante este paduchele lanos. Infestarea se poate evita prin spalarea frunzelor cu apa si sapun.
De asemenea, Clivia trebuie ferita de umezeala excesiva si temperaturi scazute sau de udare inadecvata deoarece aceste lucruri conduc la patarea si distrugerea frunzelor.
Prin intermediul florilor si frunzelor deosebit de atractive, Clivia miniata reuseste sa ofere viata si caldura oricarui interior. Asadar, bucura-te de aceasta planta.

Vizionare placuta


Kudika
2 Februarie 2009
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.