Setari Cookie-uri

Anthurium sau Floarea Flamingo

Anthurium este o planta indragita datorita frunzelor carnoase si florilor lucioase.

Flamingo sau Anthurium andraeanum este o planta deosebit de decorativa, ce nu a fost cultivata ca planta de interior de mult timp, fiind cunoscuta mai mult ca planta taiata.
Aceasta se remarca prin intermediul unor frunze ascutite si carnoase si prin florile lucioase, cu spadicele rosu sau portocaliu ce se pastreaza mai multe luni.
Modul de ingrijire
Flamingo prefera locurile umbroase, dar cu temperaturi destul de crescute.
In timpul primaverii si al verii se recomanda udarea abundenta a plantei, iar pe timpul iernii udarea in cantitati mai reduse, cu apa necalcaroasa.
Este indicat ca in fiecare primavara planta sa fie replantata in pamant ce prezinta o combinatie de turba, pamant de flori si nisip dur, in parti egale.
Este bine de retinut faptul ca in perioada de inflorire Anthurium are nevoie de o umiditate ridicata. Se va pune pe un strat de pietris umed, iar frunzele vor fi pulverizate cat mai des.
In perioada verii planta trebuie tratata saptamanal cu ingrasaminte in solutie.
Asezare
Anthurium se recomanda a fi plasata singura in fata unei ferestre ori pe o terasa, in asa fel incat sa fie ferita de curenti de aer si de temperaturi scazute.
Nu uita ca aceasta planta va oferi imagini spectaculoase si in combinatie cu alte plante tropicale.
Incepand cu luna august pana in septembrie Anthurium trebuie obisnuita cu locurile umbrite.
Boli si daunatori
Daunatorii la care planta este sensibila sunt paduchii de frunze, iar in situatia in care temperaturile sunt mult prea ridicate, poate fi atacata si de paianjenul rosu.
Udarile excesive pot duce la ingalbenirea frunzelor si distrugerea radacinilor.
Planta toxica
Este bine de retinut faptul ca Anthurium este o planta toxica, avand toate partile otravitoare. Ingerarea acestei plante nu prea are loc deoarece mestecarea cauzeaza foarte rapid iritatii dureroase ale gurii si gatului. Simptomele pentru intoxicatia cu aceasta planta sunt de regula arsurile, disfagia (dificultate in inghitirea alimentelor), si raguseala.

Vizionare placuta


Kudika
2 Ianuarie 2009
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.