Setari Cookie-uri

Bosch: Cu termodetectorul PTD 1 se pot detecta locurile cu izolatie deficitara din casa

Indiferent daca este vorba despre un loc izolat defectuos, o fereastra neetansa sau despre pericolul de aparitie a mucegaiului - datorita noului termodetector PTD 1 de la Bosch pot fi stabilite rapid locurile critice din casa.

Indiferent daca este vorba despre un loc izolat defectuos, o fereastra neetansa sau despre pericolul de aparitie a mucegaiului - datorita noului termodetector PTD 1 de la Bosch pot fi stabilite rapid locurile critice din casa. Utilizatorul nu are nevoie de cunostinte prealabile speciale despre puntile termice, mucegai si izolatie eficienta energetic. Aparatul inteligent de la Bosch masoara atat temperatura suprafetei peretilor si obiectelor, temperatura ambianta si umiditatea aerului din casa, cat si determina daca este nevoie sa se actioneze.

Cu ajutorul lui PTD 1, Termodetector Bosch utilizatorul verifica daca totul este bine izolat sau daca sunt necesare lucrari suplimentare. Aparatul de masura este usor manevrabil, avand o greutate de numai 300 de grame si face din analiza peretilor, radiatoarelor si a tocurilor de ferestre o indeletnicire utila si usor de realizat. Daca se doreste analizarea mai precisa a unui anumit loc, termodetectorul este indreptat spre obiect, unde emite puncte laser rosii in forma de cerc si incepe masurarea. In total, trei senzori si software-ul patentat de Bosch asista si evalueaza extrem de rapid rezultatul masuratorii.

Citește și:

Diagnosticul este explicit: la fel ca la un semafor, se aprinde lumina verde, galbena sau rosie. La lumina verde, utilizatorul este informat ca nu exista „Niciun risc“. Daca se aprinde LED-ul galben, diagnosticul este de „Risc crescut“. Daca se aprinde lumina rosie, este necesara o noua izolatie sau alte masuri, deoarece in acest caz exista un „Risc major“.

Asistenta tehnica in trei moduri diferite

PTD 1 realizeaza masurarea Termodetector Bosch si evaluarea in trei moduri: in primul mod, aparatul masoara temperatura suprafetei peretilor si a obiectelor. Astfel se poate stabili, de exemplu, daca instalatia de incalzire mai functioneaza corect. In al doilea mod, termodetectorul depisteaza caldura pierduta prin izolatia defectuoasa. Sunt inregistrate diferitele valori ale temperaturii, pentru a identifica locurile in care se pierde caldura. Aparatul depisteaza si acele locuri in care poate aparea mucegaiul. In cel de-al treilea mod de functionare se masoara atat temperatura ambianta sau temperatura suprafetelor, cat si umiditatea aerului.

Citește și:

    Pentru obtinerea valorilor masurate ideale, ar trebui sa se respecte o distanta de masurare de un metru intre termodetector si obiectul sau peretele respectiv. In cazul respectarii acestei conditii, domeniul de masurare va fi clar vizibil sub forma unui cerc laser pe perete si pe obiect, iar utilizatorul va sesiza exact ceea ce masoara. Termodetectorul este alimentat cu energie de la doua baterii AA uzuale din comert: se introduc simplu bateriile in aparat si se poate incepe masuratoarea.

    Despre Divizia de Scule Electrice

    Divizia de Scule Electrice a grupului Bosch este lider mondial pe piata de scule electrice si accesorii de scule electrice. In anul 2011, angajatii diviziei au generat o cifra de afaceri de aproximativ 3,8 miliarde de euro, din care 90% in afara Germaniei. Cu marci precum Bosch, Skil si Dremel, divizia promoveaza apropierea de clienti si forta inovatoare la nivel inalt. Factorii de succes esentiali sunt forta inovatoare si ritmul inovatiilor. Anual, Bosch lanseaza pe piata peste 100 de scule electrice noi. Divizia de Scule Electrice Bosch a realizat aproximativ 40% din volumul vanzarilor din 2011 cu produsele lansate pe piata de mai putin de doi ani. Segmentele Scule electrice, Accesorii, Aparate de masura si Scule electrice de gradina ale diviziei de Scule Electrice s-au dezvoltat mai bine decat piata.

    Vizionare placuta


    Kudika
    22 Martie 2013
    Echipa Kudika

    Ti-a placut acest articol?

    Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.