Setari Cookie-uri

Robotul pentru gazon Indego de la Bosch tunde iarba singur si inteligent

Bosch lanseaza pe piata de scule electrice din Romania un produs inovator - robotul de tuns gazonul Indego. Printre caracteristicile noului produs se numara faptul ca tunde gazonul singur si profesionist, dupa o programare simpla.

Bosch lanseaza pe Robot tuns iarba piata de scule electrice din Romania un produs inovator - robotul de tuns gazonul Indego. Printre caracteristicile noului produs se numara faptul ca tunde gazonul singur si profesionist, dupa o programare simpla, care se face doar o singura data, la prima utilizare. Indego este cel mai rapid robot pentru gazon din clasa lui care este comercializat in Romania, fiind dotat cu un sistem inteligent de navigare care calculeaza ruta cea mai scurta. Noul robot se duce singur la statia de baza pentru a se reincarca, iar dupa aceea se intoarce in gradina pentru a continua sa tunda gazonul de unde a ramas. Indego poate lucra pe aproape orice fel de vreme si poate fi folosit pe un teren cu o panta de pana la 35 la suta. In plus, Indego este ecologic, deoarece nu emite gaze de esapament, transforma iarba in compost, pe care il imprastie pe gazon si are un consum minim de energie.

Tehnologia „Logicut” - taiere rapida, precisa, rand cu rand

Datorita sistemului inteligent de navigare „Logicut”, Indego masoara automat gradina si isi croieste singur calea, calculand autonom cea mai scurta ruta posibila. Dupa stabilirea traseului, robotul se deplaseaza usor, rand dupa rand, tunzand iarba sistematic, rapid, precis si ordonat, pe randuri paralele, fara a trece prin acelasi loc de mai multe ori. Este delicat cu gazonul, realizand o importanta economie de energie si de timp. Indego are nevoie de doar o treime din timpul necesar cosirii aceleiasi suprafete de catre un robot pentru gazon care utilizeaza directiile aleatorii. Daca intalneste un obstacol in calea sa, precum o creanga sau un copac, Indego tunde automat in jurul acestora, fiind suficient de inteligent incat sa lucreze fara a fi necesara supravegherea lui, pe un gazon de pana la 1.000 de m2.

Confortabil si usor de instalat Robot tuns iarba

Cateva operatiuni simple de instalare si programare sunt suficiente pentru activarea robotului. Astfel, se pozitioneaza statia de andocare, se intinde cablul perimetral in jurul gradinii, definind suprafata pe care trebuie tunsa iarba, apoi se seteaza timpii de tundere a gazonului si zilele saptamanii, dupa care se apasa butonul de pornire. Pot fi memorate pana la 5 astfel de programari, iar inaltimea taierii poate fi ajustata in 10 trepte, de la 20 la maximum 60 de mm.

Practic si autonom

Ploaia nu reprezinta o problema pentru acest robot, Indego putand fi utilizat pe aproape orice fel de vreme. Mai mult, noul robot de tuns gazonul de la Bosch functioneaza chiar si pe pante cu o inclinare de pana la 35 la suta. Printre calitatile lui se numara si faptul ca este silentios si ca nu emite gaze de esapament. Mai mult decat atat, daca se tunde doar putin din iarba, dar cu regularitate, iarba taiata este folosita pe post de compost pentru gazon, fara sa mai fie necesara greblarea.

In plus, Indego lucreaza autonom si isi incarca singur acumulatorul Li-Ion de la propriul incarcator. Sistemul automat de incarcare ii permite sa se intoarca la statia de baza atunci cand bateria este descarcata, iar de indata ce s-a incarcat se va intoarce in gradina, continuand lucrul de unde ramasese, autoincarcarea inteligenta fiind extrem de confortabila si de sigura.

Siguranta sporita

Indego utilizeaza un senzor de evitare a impactului pentru a detecta obstacolele de pe gazon si pentru a le ocoli, fie ca este vorba de un copac, o creanga cazuta, o jucarie uitata, continuandu-si treaba. In cazul in care este ridicat, cutitele lui se opresc imediat. De asemenea, poate fi oprit oricand, prin apasarea butonului de siguranta. Ca protectie impotriva furtului, robotul de tuns gazonul are functii de siguranta pe toata suprafata acestuia, precum si un PIN si un sistem de alarma.

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
1 Martie 2013
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.