Setari Cookie-uri

Brazi de designer: intre traditie si avangardism

In perioada 28 noiembrie - 5 decembrie, Hotelul Ramada Nord a fost gazda unei expozitii de braduti, special creati pentru aceasta ocazie de unii dintre cei mai cunoscuti designeri romani, expozitie organizata in cadrul Festivalului Brazilor de Craciun, eveniment important al calendarului social de iarna.


Irina Marinescu

De fiecare data cand creat cate un bradut, Irina Marinescu a pornit cu gandul la ceva drag. Anul trecut i-a dedicat bradutul fiului ei, care implinea 6 luni chiar in ziua evenimentului.
Este pentru prima oara cand nu s-a gandit la ceva anume si s-a jucat fara o tema prestabilita. Este insa adevarat ca s-a gandit la reactia pe care ar avea-o fiul ei, Luca, privind acest bradut, care arata de parca ar fi in plin proces de inflorire.
Este un bradut alcatuit din flori stilizate din materiale diferite in alb si negru. Irina a folosit pentru flori materiale foarte diferite, si ca textura, dar si ca imprimeu. Bradul este compus din flori de catifea, paiete, bumbac, sifon. Singurul lucru pe care florile il au in comun este gama alb-negru.

Oxette

Bradul Oxette din acest an se numeste Renasterea si este reprezentat intr-un mod neconventional printr-un corp de iluminat cu inaltimea de 2m. Materialele folosite sunt: lemnul, fierul forjat, organza, tul si cristale Swarowski. Lucrarea este in totalitate executata manual, dupa tehnici clasice de prelucrare a lemnului si fierului forjat, si cu ajutorul unor instrumente relativ rudimentare. Bradul are mai multe fete, astfel incat, privit din diferite unghiuri, exprimarea capata noi conotatii, datorita modalitatilor diferite de modelare a materialelor folosite la abat jour, cat si a volumetriei in miscare a confectiei de fier - dar fara sa schimbe hotarator ideea de baza - Reinvierea vechilor valori.
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
19 Decembrie 2007
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.