Setari Cookie-uri

Candelabre extravagante, sic, cu personalitate

Candelabre uriase de cristal si mozaicuri. Adevarate opere de arta care alatura traditia si tehnologia, pentru a crea un mix estetic si inovator.

Orice candelabru poate fi personalizat, astfel ca, desi platesti mai mult, placerea oferita impinge limitele. Stilul rece, sobru uneori, al luxului se transforma fara doar si poate intr-un mediu relaxant, aproape uman. Sa lenevesti pe scarile casei si sa privesti in sus. Sa ai parte de un joc de lumini care iau forma primei tale viori...Poate o carte, iar pentru temerari, un imens glob pamantesc, cu toate continentele bine conturate. Poate un pistol sau un craniu, pentru cei mai indrazneti.


Rock and Royal
a fost lansat in anul 2005, la Millionaire Fair in Cannes. Chiar daca au sediul in Rotterdam, angajatii calatoresc in jurul lumii pentru a lua comenzi si pentru a intampina nevoile extravagante ale clientilor. Si pentru a demonstra standardele inalte si cine sunt adeptii stilului, trebuie stiut ca ele se afla in case si hoteluri hip din intreaga lume. Printr-o fuziune a elegantei cu lucrurile fara valoare, candelabrele Rock and Royal pot lua orice forma, de la sticle de sampanie pana la cranii si oase.Candelabre extravagante, sic, cu personalitate


Arta mozaicului si cea a candelabrelor are o vechime de secole. Arno Coenen si Hans van Bentem au lansat insa noile tendinte: candelabrele cu forme deosebite, excentrice. Preturile nu sunt de neglijat ele fiind direct adaptate stilului grandios. Cu un pret de pornire de 12.000 euro, candelabrul ii este adus proprietarului in doua luni de zile, timp in care se executa design-ul si manufactura.

Candelabrele au insa o istorie veche si foarte bogata. Candelabrul, care inseamna de fapt "suport pentru lumanare", era facut din doua grinzi de lemn batute in cuie, in forma de cruce, fiecare dintre capete luand forma unui suport pentru lumanari. Candelabrele erau solutia optima pentru iluminat, mai luminoase decat orice alta sursa, insa destul de exclusiviste, pentru ca nu oricine se putea bucura de ele, din cauza pretului foarte piperat. De-a lungul secolelor, forma si materialul din care erau confectionate s-au schimbat. Cea mai dramatica schimbare s-a intamplat odata cu descoperirea sticlei de cristal, in secolul XVII-lea.

In zilele noastre, un candelabru nu este neaparat functional, cat fashionable. O 'simpla" decoratie scumpa, care poate insenina privirile. In aceasta situatie, candelabrul a ajuns sa sufere marele sau soc, originalitatea si exploatarea de catre artistul Hans van Bentem. Un mix de talent si creativitate, alaturi de cel mai fin cristal de Bohemia, duce la rezultate superbe. Fuziunea traditiei si tehnologiei fac din viziunea artistica, candelabre cu atitudine.

Este mai mult decat interesant sa vezi cum un produs traditional se transforma in ceva fresh, in ton cu noile tendinte, si te scoate in evidenta cu orice pret.

Elemente decorative 'impertinente', culori specifice, referiri la subcultura, toate caracterizeaza viziunea artistica a lui Hans van Bentem. Nascut in Haga, artistul isi exprima talentul intr-o varietate de materiale. Ca 'ceramist', artistul poate fi considerat un 'omnivor', avand ca muza corpul uman. Cat despre obiectele din sticla, este cu certitudine adeptul artei de mari dimensiuni. De la bucatile comice pana la tot ce inseamna lumea reala, artistul jongleaza cu ingredientele comunicarii contemporane.

Un articol de Gabriela Cociasi

Articol sustinut de

Vizionare placuta


Kudika
5 Aprilie 2007
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.