Setari Cookie-uri

Musafiri nepoftiti? Trucuri pentru cum sa faci locuinta sa para mai curata decat in realitate

In cazul in care tocmai ai fost anuntata ca, in scurt timp, vei primi o vizita si nu ai facut curatenie, exista cateva trucuri la care poti apela in situatii extreme, pentru a-ti face locuinta sa para mai curata decat este in realitate.

Intregul proces de curatenie este intotdeauna unul anevoios, indiferent de suprafata locuintei. Insa ce faci in cazul in care o cunostinta te anunta ca, in scurt timp, iti va face o vizita, iar tu nu ai apucat sa faci curatenie? Apeland la cateva trucuri, locuinta ta va parea mai curata decat este in realitate, salvandu-te din situatii neplacute.

Curata zonele cheie din locuinta
Primul lucru pe care Trucuri curatenie trebuie sa il faci, cand esti in criza de timp, este sa cureti vasul de toaleta, blatul din bucatariei si pe cel al mesei. Intrucat acestea ar trebui sa fie intotdeauna curate, este absolut imperios sa incepi cu ele. Odata terminate, treci la zona din jurul televizorului. Avand in vedere faptul ca majoritatea living-urilor sunt amenajate in jurul acestuia, toate privirile se vor indrepta catre el, asadar, nu iti doresti ca praful sa fie cel care iese in evidenta.

Scapa de dezordine

Atunci cand ai putin timp la dispozitie si in casa ta domina dezordinea, trebuie sa recurgi la masuri mai putin placute. Aduna toate obiectele raspandite intr-un cos, pe care amplaseaza-l, apoi, intr-un loc la care musafirii tai nu au acces. In acest caz, cel mai recomandabil este ca in fiecare incapere sa ai cate un asemenea cos, pentru ca, dupa ce oaspetii tai pleaca, sa le poti pune la loc cu usurinta. Aceasta este o metoda eficienta, care te va salva din situatii neprevazute.

Scapa de vase
Recomandabil este ca, dupa fiecare masa, sa speli vasele. In felul acesta, nu numai ca va fi mereu ordine in bucatarie, dar vei evita si inmultirea bacteriilor. Insa, in cazul in care, din diferite motive, nu ai apucat sa faci acest lucru si nici nu mai ai timp pana cand iti sosesc oaspetii, le poti ascunde in... cuptor! Aceasta este o masura la care sa apelezi numai in cazuri extreme, cu precizarea sa nu uiti vasele in cuptor. Pentru a te asigura ca nu murdaresti si cuptorul, aseaza vasele pe o bucata de hartie de copt.

Parul de la animale
Daca ai vreun animal de casa, parul poate constitui o problema, oricat de des ai face curatenie. Aduna, cu ajutorul unei manusi speciale sau al unei perii, tesatura canapelei si a fotoliilor, pe acestea fiind cel mai vizibil parul de animale.

Imparfumeaza locuinta
Avem tendinta de a asocia o locuinta curata cu un parfum placut, proaspat, asadar este trucul perfect pe care il poti folosi, pentru a crea impresia ca ai un camin curat. Foloseste un odorizant fresh, dar care nu este puternic: nu doresti sa creezi senzatia ca ascunzi ceva, ci, dimpotriva, ca ai o locuinta care este mereu curata si ordonata.

Descopera si care sunt cele mai murdare 10 obiecte din locuinta

Foto: 4Living.co.uk - Pressloft

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
16 Iulie 2014
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.