Setari Cookie-uri

Reconditionarea mobilei vechi - Discutii pe Forum

Daca dispui de piese de mobilier vechi dar care au structura rezistenta, nu trebuie sa renunti la ele, metoda reconditionarii fiind extrem de eficienta.

In situatia in care dispui de o piesa de mobilier veche, ce pare destul de uzata si nu vrei sa renunti la ea, metoda reconditionarii poate fi extrem de eficienta. Mai mult decat atat, aceasta solutie te ajuta sa economisesti sume importante de bani.
In cautarea noastra dupa subiecte interesante pe Forum, am descoperit un topic ce trateaza tocmai problema reconditionarii mobilei vechi.
Adryna31 este utilizatoarea care a deschis topicul legat de reconditionari, problema ei fiind legata de o canapea veche. "Am o canapea veche pe care o iubesc foarte mult. I s-a cam ros materialul cu care a fost imbracata si vreau sa o salvez. Cum reusesc asta? E foarte zdreavana de altfel."
In ajutorul ei vine alexa_a, oferindu-i cateva sfaturi practice: "Buna. In momentul in care nu vrei sa renunti la canapeaua veche dar structura ei e rezistenta, retapitarea este varianta cea mai potrivita. Iti sugerez sa nici nu te gandesti sa o schimbi pentru ca prin retapitare vei avea practic o canapea noua si cu siguranta vei iesi mai ieftin. Exista si foarte multe tipuri de materiale in care iti poti imbraca canapeaua si in nenumarate stiluri. Cred ca in mai toate cartierele gasesti ateliere care se ocupa cu asa ceva. Intreaba prin zona, poate stie cineva. Daca bine tin minte, cineva mi-a spus ca a cheltuit cam 2 milioane de lei (vechi) pe asa ceva si canapeaua arata ca noua. Bafta!"
Aurora_octavian se confrunta cu o alta problema, si anume cea a reconditionarii mobilei din lemn. "Cunoasteti un specialist in reconditionarea mobilei (nuc, veche, dar in stare buna)? As vrea si sa modific un pic mobilierul. Am uitat sa va spun ca sunt din Bucuresti."
Legat de aceasta problema, luminitagrigoriu mentioneaza anumite probleme pe care aurora_octavian trebuie sa le aiba in vedere. "Firme care sa reconditioneze mobila vei gasi foarte greu. Trebuie sa gasesti o persoana care sa stie sa faca asa ceva. Trebuie sa fie cineva care sa fi lucrat la laborator intr-o fabrica de mobila deoarece mobila de acum 30-40 de ani era finisata cu anumite lacuri care acum nu se mai produc, deci iti trebuie cineva care sa stie ce lac, bait se poate utiliza, dar intai mobila trebuie degresata, reparata si apoi refinisata. Nu vreau sa te descurajez dar vei gasi greu pe cineva care sa-ti faca o treaba buna."
Daca ai o piesa de mobilier uzata la care nu vrei sa renunti si doresti sa afli mai multe legate de subiectul reconditionarilor, te asteptam sa citesti si celelalte pareri legate de acest topic. Iar daca ai trecut printr-o astfel de experienta, te invitam sa o impartasesti si celorlalti membri ai Comunitatii, participand la discutia legata de Reconditionari.

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
7 Ianuarie 2009
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.