Setari Cookie-uri

Armonizarea locuintei cu personalitatea noastra

Cel mai important lucru, in reamenajarea casei, este ca intregul interior, de la nuante pana la mobilier si accesorii, sa ne completeze personalitatea si sa ne ofere o stare de spirit optimista!

Cel mai important lucru, in reamenajarea casei, este ca intregul interior, de la nuante pana la mobilier si accesorii, sa ne completeze personalitatea si sa ne ofere o stare de spirit optimista! Stim foarte bine care sunt consecintele unui concediu sau ale unei nopti petrecute la prieteni sau cunostinte. Indiferent cat de confortabil este patul, nu reusim sa ne odihnim "ca acasa" si ne simtim foarte obositi a doua zi. Acest lucru se intampla si atunci cand locuim intr-o casa care nu ne defineste stilul si spiritul de viata.

Culorile, accesoriile si tot ceea ce ne inconjoara reuseste sa ne influenteze viata fara sa ne dam seama. Tot astfel se intampla si daca stai intr-o incapere fara lumina naturala din abundenta (sau dotata doar cu o fereastra mica, amplasata pe un perete orientat catre nord). O locuinta cu igrasie pe tavan sau un mediu zugravit in nuante sterse sau prea puternice, ne provoaca aceleasi stari depresive, impiedicandu-ne sa ne desfasuram activitatea sau sa ne relaxam. Ce trebuie sa schimbam pentru a ne armoniza locuinta cu spiritul si stilul nostru de viata?
O prima conditie care reuseste sa iti influenteze viata intr-un mod pozitiv este lumina naturala, adica ferestrele generoase orientate catre rasarit sau apus. Fiecare mediu reprezinta un tot unitar de lumina, caldura, mirosuri, nuante, forme si materiale. Un singur aspect te poate deranja mai mult decat iti poti imagina. Astfel, atunci cand ne amenajam locuinta trebuie sa fim atenti la tot ceea ce folosim: de la finisajele alese, la nuantele folosite, la formele pieselor de mobilier etc.
In afara de lumina naturala, care iti ofera energie de dimineata, trebuie sa existe un echilibru de forme. Iti place mobilierul in linii drepte? Ei bine, adauga cateva accesorii sau corpuri cu forme rotunde. Poti face aceasta alegere in privinta corpurilor de iluminat. Nu trebuie sa existe un numar clar de obiecte insa, nu este recomandat sa traiesti intr-un mediu strict, alcatuit doar din linii drepte si sobre. In timp, vei observa ca esti nemultumit si ca lipseste ceva. Lipsesc liniile curbe, care ofera caldura vizuala si optimism. Poti alege si varianta tablourilor. Un tablou cu o tema abstracta, alcatuita din forme curbe.
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
2 Aprilie 2008
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.