Setari Cookie-uri

Fuchsia iti coloreaza locuinta

Fuchsia este o planta indragita datorita delicatetii si florilor viu colorate.

In timpul primaverii si al verii se pot rupe varfurile fiecarei ramuri noi care au deja 2 seturi de frunze, pentru a obtine o planta cu un foliaj cat mai bogat.
Nu uita sa indepartezi florile ofilite pentru a permite dezvoltarea celor noi.
Boli si daunatori
In privinta bolilor si daunatorilor, fuchsia poate fi atacata de rugina (doar la unele specii), afide (cauzeaza ondularea frunzelor), gandacei, muste albe si paianjenul rosu (cel mai aprig daunator al ei). Cauzele pentru ofilirea rapida sau caderea florilor si pentru nedezvoltarea lor adecvata pot fi temperatura ridicata si aerul uscat, udarea excesiva sau scazuta sau amplasarea plantei intr-o zona cu lumina solara directa. Pentru a evita uscarea frunzelor si aparitia ruginei este indicat ca cercelusul sa fie amplasat intr-o zona cu o buna circulatie a aerului.
Se recomanda pastrarea amplasarii initiale a plantei deoarece prin mutarea dintr-un loc in altul, de la o intensitate a luminii la alta, aceasta isi va pierde bobocii si florile.
Inmultire
Procesul de inmultire este unul foarte simplu, realizandu-se pe toata perioada anului, prin butasi de varfuri, cu 2-3 noduri si lungimi de 6-10 cm, care se pun in apa pana in momentul aparitiei radacinilor, sau se inradacineaza adanc, pana la primele frunze, intr-un pamant nisipos, temperatura optima de inradacinare fiind de 15-18 grade Celsius.
Specii
Cele mai frecvente specii de Fuchsia sunt: Fuchsia coccinea, Fuchsia alpestris, Fuchsia bracelinae, Fuchsia brevilobis, Fuchsia campos-portoi, Fuchsia glazioviana, Fuchsia cardinal etc.
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
1 Octombrie 2008
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.