Setari Cookie-uri

IKEA multumeste clientilor: din 2003, 10 milioane de copii au fost ajutati

Pentru fiecare jucarie de plus cumparata, IKEA Foundation a donat cate 1 euro pentru proiecte educationale realizate de UNICEF si Salvati Copiii. Din 2003, 10 milioane de copii au fost ajutati.

Salut! Noi suntem IKEA Foundation bufnita UGGLA din familia VANDRING, printesa porcusor si iepurasul astronom din familia KLAPPAR CIRKUS. Ne-am reunit toti trei ca sa va multumim pentru ajutorul vostru! Noi am dat glas dorintelor copiilor din tarile aflate in curs de dezvoltare si v-am spus ca visam sa mergem la scoala.
Ca sa ne impliniti dorinta, ati cumparat peste 48.000 de jucarii de plus din magazinul IKEA din Bucuresti. Datorita voua, acum ne pregatim deja ghiozdanele si cartile, iar copiii vor putea avea parte de o educatie mai buna!

48.171 de jucarii de plus au fost cumparate din magazinul IKEA din Romania in timpul campaniei Jucariilor de Plus desfasurata intre 4 noiembrie si 29 decembrie 2012. Pentru fiecare jucarie de plus cumparata, IKEA Foundation a donat cate 1 euro pentru proiecte educationale realizate de UNICEF si Salvati Copiii.

Citește și:

Magazinul s-a IKEA Foundation clasat pe locul 5 in lume, pe baza mediei vanzarilor per magazin si pe locul 27 in topul magazinelor cu cele mai mari vanzari de jucarii de plus.

Prin campania anuala a Jucariilor de Plus destinata imbunatatirii educatiei, desfasurata de compania IKEA, clientii si angajatii IKEA din intreaga lume au strans 9.300.000 de euro. Aceasta suma va contribui la o educatie mai buna a copiilor din Africa, Europa Centrala si de Est si Asia. Donatia se va face prin intermediul IKEA Foundation si este directionata catre proiectele UNICEF si Salvati Copiii.

De la inceputul campaniei, in 2003, IKEA Foundation a strans aproape 57 de milioane de euro, care au contribuit la oferirea unei educatii mai bune pentru mai mult de 10 de milioane de copii din 45 de tari. Donatiile au ajutat programele UNICEF si Salvati Copiii care formeaza profesorii in ceea ce priveste metodele de predare, imbunatatesc sistemele de protectie a copilului, asigura materiale educationale si cresc rata de frecventa in scoala.

Citește și:

Fondurile IKEA Foundation donate catre UNICEF vor finanta initiativele „Scoli pentru Africa” in opt tari si „Scoli pentru Asia” in China. Fondurile donate catre Salvati Copiii vor sprijini educatia pentru copiii din grupurile cele mai marginalizate din Asia si Europa de Est.

In Romania, clientii au avut sansa sa se implice si in initiativa “Doneaza de doua ori” prin oferirea jucariilor de plus cumparate catre programe locale de caritate. Peste 1.244 de jucarii au fost donate astfel catre Salvati Copiii Romania.

"Ne dorim sa multumim in egala masura companiei IKEA Foundation, angajatilor si clientilor IKEA pentru sprijinul lor acordat programelor Salvati Copiii destinate celor din grupurile minoritatilor sau cu dizabilitati. Asteptam cu nerabdare sa continuam si la anul, impreuna cu magazinele IKEA si IKEA Foundation, munca noastra cu jucariile de plus pentru campania de educatie", spune Elisabeth Dahlin, Secretar General si Presedinte al Comitetului de Conducere Salvati Copiii IKEA Foundation.

Citește și:

"Din partea UNICEF transmitem multumiri din inima fiecarei persoane care a cumparat o jucarie de plus de la magazinul IKEA si fiecarui angajat care a muncit din greu pentru succesul acestei campanii. Generoasa donatie din acest an ne va ajuta sa oferim educatie de calitate pentru unii dintre cei mai vulnerabili copii din lume. Colaborarea impresionanta intre IKEA Foundation, milioanele de clienti IKEA si miile de angajati din intreaga lume este cel mai bun exemplu de munca in echipa ce va aduce schimbari pozitive si de lunga durata in viata copiilor", declara Leila Pakkala, UNICEF, Director Divizia de Strangere de Fonduri si Parteneriate.

"Salvati Copiii Romania multumeste angajatilor si clientilor IKEA pentru sprijinul acordat proiectului Sa ne crestem copiii intr-o societate fara discriminare! Sute de copii vor putea sa participe si anul acesta la programele gradinitelor estivale care ii vor pregati mai bine pentru intrarea la scoala. De asemenea, copii vulnerabili din familii dezavantajate vor beneficia de suport si consiliere psihologica pentru cresterea echilibrului emotional si o mai buna adaptare scolara si sociala”, afirma Gabriela Alexandrescu, Presedinte executiv al Salvati Copiii Romania.

Citește și:

Despre IKEA Romania

IKEA este o companie cu origini suedeze, fondata in 1943 de Ingvar Kamprad. Viziunea IKEA este aceea de „a crea o viata mai buna de zi cu zi pentru cei mai multi oameni" prin oferirea unei game largi de produse functionale, de design si calitate la preturi mici, astfel incat cei mai multi oameni sa si le poata permite. 139.000 de angajati IKEA imbratiseaza viziunea companiei. Compania IKEA detine 338 de magazine in 40 de tari sau teritorii, dintre care 39 de magazine sunt francize detinute de alte companii decat IKEA Group. Magazinele din IKEA Group au fost vizitate anul trecut de 776 milioane de oameni.

Magazinul IKEA din Romania a fost al 253-lea deschis in a 35-a tara, pe 21 martie 2007. Pana in luna martie 2010 a fost operat in sistem de franciza locala, iar dupa aceea IKEA Romania a devenit parte din IKEA Group (detalii pe www.IKEA.ro).

Citește și:

Despre IKEA Foundation

IKEA Foundation isi propune sa imbunatateasca oportunitatile pentru copii si tineri din tarile in curs de dezvoltare finantand programe pe termen lung, care creeaza o schimbare substantiala si de durata. IKEA Foundation colaboreaza cu parteneri strategici cu abordari inovatoare pentru a obtine rezultate pe scara larga in patru domenii fundamentale ale vietii unui copil: un loc pe care sa-l numeasca acasa, un inceput sanatos in viata, o educatie de calitate si un venit constant in familie. Se estimeaza ca in prezent, 100 de milioane de copii beneficiaza de programele finantate.

Doi dintre partenerii principali ai IKEA Foundation sunt UNICEF si Salvati Copiii.

Mai multe detalii la: www.IKEAfoundation.org, www.facebook.com/IKEAFoundation si blog.IKEAfoundation.org

Despre SALVATI COPIII

Citește și:

Save the Children este organizatia independenta mondiala pentru copii, care sustine programe si imbunatateste viata copiilor in peste 120 de tari din intreaga lume. Sustinand o lume in care fiecare copil are dreptul la supravieturire, protectie, dezvoltare si participare, misiunea Salvati Copiii este de a inspira progrese in modul in care copiii sunt tratati si de a realiza o schimbare imediata si de durata in viata acestora.

Mai multe detalii despre programele Salvati Copiii Romania la: www.salvaticopiii.ro si www.facebook.com/SalvatiCopiiiRomania.

Despre UNICEF

UNICEF este prezent in 191 de tari si teritorii pentru a ajuta copiii sa supravietuiasca si sa prospere, din copilarie pana in adolescenta. Cel mai mare furnizor mondial de vaccinuri pentru tarile in curs de dezvoltare, UNICEF sustine sanatatea si nutritia copilului, apa potabila si salubritatea, educatia primara de calitate pentru toti copiii, baieti si fete, precum si protejarea acestora impotriva violentei, exploatarii si a SIDA. UNICEF este finantat integral din contributiile voluntare ale persoanelor fizice, companiilor, fundatiilor si guvernelor.

Mai multe detalii la: www.unicef.org, www.facebook.com/unicef si www.facebook.com/sustineunicef.

Vizionare placuta


Kudika
1 Februarie 2013
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.