Setari Cookie-uri

Eco-Picnic: un model inedit de amenajare a zonelor de picnic

Iesirile la iarba verde sunt din ce in ce mai frecventate de romani. Fie ca ofera liniste, relaxare sau reprezinta un mod placut de petrecere a timpului liber alaturi de prieteni sau familie, picnicul a devenit un trend, in special in perioada verii.

Proiectul aflat pe Picnic Design Locul 3 cea de-a treia treapta a podiumului este realizat de Oltu Cristina Ioana si s-a remarcat prin constructii gandite ca piese de mobilier urban, construite din componente prefabricate, care pot fi pozitionate in amplasamente diverse. Proiectele aflate pe locul doi si trei in competitia Picnic Design au fost premiate de catre Eco-Rom Ambalaje cu 1.300 de euro si, respectiv, 700 de euro.

Juriul care a desemnat castigatorii acestui concurs a fost compus din arhitecti de renume: Arh. Iulia Stanciu, Arh. Dorin Stefan, Arh. Mario Kuibus, Arh. Adrian Spirescu, Arh. Robert Zotescu si Arh. Adrian Ciocazanu. Acestia au evaluat proiectele participante tinand cont de calitatile lor estetice, de respectarea cerintelor functionale impuse de noua Lege a Picnicului si de bugetul competitiei, precum si de modul in care tinerii arhitecti au reusit sa ofere, prin proiectele lor, o solutie durabila, usor de adaptat si implementat in cat mai multe zone din tara.

Citește și:

„Prin aceasta competitie am dorit ca, impreuna cu tinerii arhitecti, sa propunem un model de amenajare a zonelor de picnic care sa fie deopotriva prietenos cu mediul, dar si modern. Designul locului poate constitui un motiv in plus care sa-i atraga pe oameni la picnic. Desigur, iubitorii iesirilor la iarba verde vor constientiza ca se pot bucura si mai mult de natura daca adopta, in acelasi timp, un comportament responsabil fata de mediu. Un prim pas in acest sens, pe cat de simplu, pe atat de important, este sa colecteze selectiv deseurile de ambalaje.” a declarat Lorita Constantinescu, Director de Relatii Publice si Comunicare, Eco-Rom Ambalaje.

Partenerii Eco-Rom Ambalaje in cadrul acestui proiect curajos sunt Green Revolution, Igloo Media, Arhimania si Arhiforum.

Pentru a afla mai multe informatii despre arhitectura si amenajari interioare, aboneaza-te la Newsletter-ul Condo

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
6 Iulie 2012
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.