Setari Cookie-uri

Nita: Prima Casa nu va creste preturile apartamentelor

Programul "Prima Casa" nu va duce la cresterea preturilor apartamentelor si va debloca intr-o oarecare masura piata imobiliara, a declarat ministrul IMM-urilor, Comertului si Mediului de Afaceri, Constantin Nita.

Programul "Prima Casa" nu va duce la cresterea preturilor apartamentelor si va debloca intr-o oarecare masura piata imobiliara, a declarat ministrul IMM-urilor, Comertului si Mediului de Afaceri, Constantin Nita.
"Ar trebui sa-i deblocheze pe cei care deja au construit si stau cu locuintele goale. Ar trebui sa le vanda mult mai usor in momentul de fata, iar alti developeri pot acum sa-si reia anumite proiecte pe care le au si sa incerce sa vanda de pe proiect acele case. Piata nu se va debloca intr-o masura extraordinar de mare, dar oricum este un inceput", a spus Nita, citat de NewsIn.
Acesta a mai spus ca daca developerii vor incerca sa creasca preturile, oamenii se vor orienta catre construirea de case noi.
"Daca vor ridica preturile, clientii vor fi avantajati sa construiasca si din punctul nostru de vedere este foarte bine deoarece va duce la crearea de noi locuri de munca si va ajuta industria constructiilor", a adaugat Nita.
De asemenea, presedintele Fondului National de Garantare a Creditelor pentru IMM-uri (FNGCIM) considera ca programul nu va duce la o crestere a preturilor locuintelor. "E putin probabil. Pentru un pret mai mare de 60.000 de euro developerul risca sa astepte ca cetatenul sa vina cu bani de acasa, pentru ca de la noi va primi tot 60.000", a spus Saramet.
Guvernul are la dispozitie un fond de un miliard euro pentru garantarea creditelor ipotecare din programul Prima Casa.
Persoanele interesate de contractarea unui astfel de credit vor trebui sa achite un avans de 5% din pretul de achizitie, daca acesta este de cel mult 60.000 euro. Persoanele care doresc sa ia un credit de peste 60.000 euro, vor trebui sa plateasca un avans de 3.000 euro plus diferenta dintre valoarea de achizitie a locuintei si 60.000 euro.
Sursa: Wall-Street.ro
Citeste si alte stiri imobiliare pe Wall-Street.ro. Noi iti recomandam:
ANL a receptionat 309 apartamente luna aceasta
Scaderi de 46% pe piata rezidentiala din Capitala pentru apartamentele mici
Tranzactiile imobiliare au scazut cu peste 35%, in 2009

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
29 Iunie 2009
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.