Setari Cookie-uri

IKEA Romania si UNICEF - Impreuna pentru educatie

IKEA Romania in parteneriat cu reprezentanta UNICEF in Romania lanseaza in preajma sarbatorilor de iarna campania "Impreuna pentru educatie". Pentru fiecare jucarie din gama KLAPPAR cumparata de la magazinul IKEA se vor dona catre UNICEF cate 2 RON pentru infiintarea unui centru multifunctional de educatie timpurie.

IKEA Romania in parteneriat cu reprezentanta UNICEF in Romania lanseaza in preajma sarbatorilor de iarna campania "Impreuna pentru educatie". Pentru fiecare jucarie din gama KLAPPAR cumparata de la magazinul IKEA se vor dona catre UNICEF cate 2 RON pentru infiintarea unui centru multifunctional de educatie timpurie.
“Copiii sunt cei mai importanti oameni din lume” este una dintre cele mai puternice afirmatii facute de IKEA. Viziunea IKEA de a oferi o viata de zi cu zi mai buna celor mai multi oameni incepe cu grija pentru siguranta si bunastarea copiilor. Cercetarile arata ca 60% din structurile psihologice ale unui adult se formeaza in primii 3 ani de viata si ca neglijarea copilului in aceeasi perioada duce la prabusirea functionarii unor structuri neuronale care nu se mai pot reface niciodata. Cu toate acestea, in multe comunitati, exista inca prejudecata ca bebelusii si copiii mici nu au nevoie de nimic mai mult decat de o hrana adecvata si de o igiena bine controlata. Pentru ca stimularea copilului inca de la nastere este foarte importanta in evolutia si dezvoltarea lui, IKEA Romania si UNICEF Romania isi propun sa dezvolte un centru multifunctional in care copiii, in special cei vulnerabili, cu varste cuprinse intre 0 si 6 ani sa beneficieze de servicii de educatie, asistenta medicala si sociala, iar parintii lor de consiliere parentala si profesionala. Scopul proiectului este de a crea un spatiu care sa le ofere copiilor sanse egale de dezvoltare, indiferent de etnia, religia sau dizabilitatea fiecaruia.
"Primii trei ani de viata sunt cruciali pentru dezvoltarea unui copil. Prin acest proiect educational, UNICEF isi propune sa stimuleze dezvoltarea copiilor inca de la nastere, dar si sa ofere aceleasi sanse pentru educatie tuturor copiilor. Toti copiii sunt egali indiferent de mediul din care provin si de aceea trebuie sa porneasca la drum cu sanse egale. IKEA, prin sprijinul pe care ni l-a oferit, se alatura eforturilor UNICEF de a constientiza parintii asupra importantei educatiei timpurii, de a schimba mentalitati si de a pune bazele unui viitor mai bun pentru copiii nostri", a precizat domnul Edmond McLoughney, Reprezentant UNICEF Romania.
Colaborarea dintre IKEA si UNICEF la nivel international a inceput in urma cu peste 10 ani, cand IKEA s-a implicat activ in identificarea unor solutii pentru combaterea exploatarii prin munca a copiilor. In incercarea de a elimina cauzele acesteia (intre care analfabetismul, somajul adultilor, saracia, lipsa igienei si a asistentei medicale), IKEA a decis ca nu e suficient sa inceteze contractul cu producatorii despre care a descoperit ca exploateaza copiii prin munca si nici sa ii determine sa renunte la angajarea acestora, intrucat copiii s-ar fi mutat pur si simplu la un alt angajator. De aceea, cu sprijinul UNICEF, a stabilit o serie de masuri de monitorizare si standarde operationale reunite intr-un cod de conduita sub denumirea "The IKEA Way of Preventing Child Labour", pe care le impune in prezent furnizorilor din toata lumea. Inspectorii IKEA monitorizeaza activitatea producatorilor si sub-contrantactantilor cu care lucreaza acestia, impunandu-le celor care au angajat copii nu doar sa renunte la munca acestora, ci si sa creeze un plan de actiune prin care sa ii reintegreze in sistemul de scolarizare, platindu-le studiile si asigurandu-se ca ei frecventeaza cursurile. Acest cod este un exemplu de dezvoltare a unor bune practici intr-un cadru organizat si pe termen lung, pentru a combate flagelul exploatarii copiilor prin munca.

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
10 Decembrie 2008
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.