Setari Cookie-uri

Chiuveta-masina de spalat

In majoritatea blocurilor din Romania, spatiul dedicat baii este relativ mic. Din acest motiv, Andrei Bojor a creat un dispozitiv 2 in 1: chiuveta si masina de spalat.

In majoritatea blocurilor din Romania, spatiul dedicat baii este relativ mic. Din acest motiv, Andrei Bojor a creat un dispozitiv 2 in 1: chiuveta si masina de spalat. Inventia romanului s-a numarat printre finalistele competitiei INDEX AWARDS: Design to Improve Life din acest an.

Peste 6 milioane din apartamentele din Romania au o singura baie, iar aceasta masoara 4 - 4,5 mp. Aproximativ 5 milioane din aceste apartamente au masina de spalat, care ocupa 20% din spatiul din baie. Includerea unei masini de spalat limiteaza si mai mult spatiul, motiv pentru care era nevoie de o solutie simpla si ieftina.

SpaceSaver este o solutie de design prin excelenta. S-a urmarit in primul rand functionalitatea, forma fiind dependenta de aceasta. Chiuveta este usor asimetrica, fiind inclinata catre stanga, unde este situata si scurgerea. Partile laterale ale dispozitivului sunt detasabile, astfel incat reparatiile sa poata fi efectuate cu mai mare usurinta. SpaceSaver nu economiseste numai spatiu, ci si resurse: este nevoie de mai putin material pentru a construi un obiect in locul a doua obiecte, cum este normal.

Inventia este momentan in stadiul de prototip. Pretul nu va fi ridicat, deoarece masina este destinata gospodariilor cu venituri mici spre medii.
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
7 Septembrie 2007
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.